Archive - Aug 21, 2012

Curtea Constituţională a invalidat referendumul cu scorul 6-3. Traian Băsescu revine la Cotroceni

Curtea Constitutionala a decis marti, cu scorul de 6-3, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu este invalid. Decizia inseamna ca presedintele suspendat Traian Basescu trebuie sa fie repus in functie, dupa ce decizia CCR va fi comunicata Parlamentului si va fi publicata in Monitorul Oficial.

Gledin: Episcopul vicar Vasile Someşanul a vizitat tabăra "Muntele Sfinţit"

Florica Dura

 Duminică s-a încheiat la Gledin la Centrul Cultural Sfîntul Pahomie tabăra " Muntele Sfinţit" la care au participat în jur de 100 de elevi din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş. Participanţii, elevi şi profesori, la care s-au alăturat săteni din Gledin au  fost vizitaţi de episcopul vicar al Vadului Feleacului şi Clujului Vasile Someşanul, primit cu clopote, flori şi pricesne.

Telciu: Taraful de la Budac - premiul I

Florica Dura

 Evoluţia tarafului de la BUdac a fost răsplătită cu premiul I la Festivalul "Ioan Sabadâş" desfăşurat la Telciu la Finalul săptănînii trecute.

Telciu: Festivalul Ioan Sabadâş, voie bună şi premii pentru cupluri longevive

Florica Dura

 "De Sfântă Mărie la Telciu", ediţia 2012 a fost organizată ca în fiecare an de  Primăria Telciu  şi Consiliul Local, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud. Manifestările au debutat sîmbătă cu întreceri sportive şi spectacole de muyică uşoară, mici, bere şi voie bună şi au continuat duminică cu Festivalul "Ioan Sabadâş", la care au participat tarafuri tardiţionale şi solişti instrumentişti din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj