Archive - Iul 2016

Data

July 25th

Platoul Băilor Figa - Festivalul Celtic Trasilvania: dans ritualic şi lecţii de istorie aplicată

redactia@ziarul-bn.ro

 Pe durata a trei zile, pe platoul vecin cu Băile Figa s-a desfăşurat Festivalul Celtic de la Beclean. Lecţii de istorie, dansuri ritualice, muzică şi obiceiuri străvechi, reînviate, au atras interesul publicului. 

În clipul ataşat, puteţi vedea o prezentare a unor ostaşi, un dans ritualic şi o prezentare a unei trupe antice de luptă.

Băile Figa: Şi cei mici se scaldă în piscină!

Florica Dura

 Alături de adulţii dornici de o răcoreală în piscină şi cei mici încearcă binefacerile hidratării, într-o zi caniculară, greu de suportat fără apă!

 

detalii în clipul ataşat

Băile Figa: 5000 de persoane au luat cu asalt, duminică, Băile Figa

Florica Dura

 Peste 5000 de persoane au intrat duminică pe poarta de acces a Băilor Figa, pentru a se răcori în piscine, a sta la soare sau pentru un picnic cu prietenii într-un mediu de relaxare. Administratorii locaţiei se aşteaptă ca în această vară să primească un număr record de vizitatori. De altfel, din clipul ataşat, concluzia este una singura: unora le place tare mult la FIGA!

July 24th

Roland Jazz Festival, ediţia V-a cu muzicieni din Ungaria şi UK

redactia@ziarul-bn.ro

 

Ediţia a V-a a Festivalului de jazz de la Sîngeorz Băi, programată la finalul săptămînii viitoare, vine cu oferte speciale pentru iubitorii genului: concerte extraordinare susţinute de artişti din Ungaria şi Marea Britanie, în poeniţa din staţiunea apelor minerale. Astfel, programul acestei ediţii a Roland Jazz Festival este:

July 22nd

Mărişelu: Secretarul Primăriei îşi bate joc de contribuabili

Florica Dura

 În şedinţa CL Mărişelu din 20 iulie, o solicitare de ajutor de înmormîntare a scos în evidenţă un aspect pe care mai multe persoane din comună, sub acoperirea anonimatului ni l-au adus la cunoştinţă: anume că, secretarul cu delegaţie a Primăriei Mărişelu, Domniţa Zăvoianu, are o atitudine obraznică în relaţia cu constribuabilii, ba mai mult, doamna cu pricina se poartă ca şi cum primăria ar fi moşia ei. 

Mărişelu: Aprobarea procesului verbal la CL Mărişelu, confirmă manipularea de la şedinţa din 6 iulie

Florica Dura

 Pentru ca să fie ales un viceprimar s-a încălcat Legea şi s-a manipulat cu premeditare. Aşa s-a întîmplat la prima şedinţă a CL Mărişelu, din noul mandat. Filmarea noastră din acel moment stă mărturie, iar citirea procesului verbal la recenta şedinţă din 20 iulie, este confirmarea.

Mărişelu: Discuţii privind procedura încadrării unui funcţionar public - partea II-a. Primăria Mărişelu are doi primari în funcţie?

Florica Dura

 Deşi Primăria Mărişelu are un nou primar şi conform legii acesta semnează iniţiative legislative locale, în şedinţele de plen de la CL Mărişelu,  şi fostul primar, Toma Someşan, care nu mai este nici măcar consilier, are proiecte de hotărîre, care avînd în vedere realitatea filmată de noi, se supun la vot! Şi se votează!

Detalii în clip

 

Mărişelu: Discuţii privind procedura încadrării unui funcţionar public - partea I

Florica Dura

 Se repetă culmea administraţiei la CL Mărişelu. La doar două săptămîni de la şedinţa în care fostul primar de Mărişelu, Toma Someşan, deşi pensionat din administraţie avea o iniţiativă care a trecut la vot, la şedinţa de miercuri 20 iulie minunea s-a repetat. Un alt proiect semnat Toma Someşan a fost supus la vot şi VOTAT!

Acest aspect a trecut în plan secundar în cadrul şedinţei, avînd în vedere discuţiile în contradictoriu privind trecerea unui angajat contractual în organigrama executivului ca funcţionar public.

Mărişelu: Un consilier cu experienţă avertizează plenul de pericolul penal al votului fără ştiinţă

Florica Dura

 Avînd experienţă în administraţia locală şi fiind şi păţită cu privire la neştiinţă, consilierul Ionela Benzar din CL Mărişelu a tras clopoţelul de alarmă în plenul şedinţei legislativului comunei, cu privire la responsabilitatea juridică a ridicării mîinii şi la aprobarea a orice se supune la vot. Avertismentul alesului local s-a făcut în contextul în care CL Mărişelu are în componenţă aleşi fără experienţă, majoritatea fără studii medii.

July 17th

Clipul zilei: Un leopard atacă şi prinde un pui de caprioară

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Surpriza plăcută este că, leopardul avea chef de joacă!