Archive - Ian 2018

Data

January 28th

Clipul zilei: Cîinele care pictează!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 Fără comentarii

„The Telegraph“: Nicolae, o speranţă pentru monarhia din România. Fostul prinţ a decis să se mute în ţară

redactia@ziarul-bn.ro
preluare comisarul.ro


Publicaţia britanică The Telegraph anunţă că Nicolae Medforth-Mills şi soţia lui, Alina Binder, s-au stabilit în România şi a realizat un amplu portret al prinţului Nicolae, aducând în discuţie şi posibilitatea ca acesta să intre în succesiunea la tron, dat fiind sentimentul de simpatie cu care a fost primit de români la funeraliile Regelui Mihai, relatează Adevărul, citat de comisarul.ro

January 27th

Limba română, a doua limbă oficială într-un sat din Tadjikistan

redactia@ziarul-bn.ro
preluare emigrantul.ro

 Sau cum a ajuns să fie predată copiilor limba română drept limbă franceză într-un sat din Tadjikistan. O poveste dacă nu unică, rarisimă.

Întâmplarea de mai jos mi-a fost povestită de un scriitor tadjic, acum vreo zece ani. Mi s-a părut instructivă prin ingeniozitatea de care dă, câteodată, dovadă basarabeanul nostru când e pus în condiţii-limită.
În primii ani de după război, un compatriot de-al nostru, ca să scape de deportare, a fugit în… chiar locurile către care erau deportaţi unii dintre consângenii săi.

January 26th

In Memoriam Neagu Djuvara - Un secol de istorie!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare nasul.tv și you tube.co, hotnews.ro

 Istoricul Neagu Djuvara a murit, joi, la varsta de 101 ani. Unul dintre cei mai importanti istorici romani ai secolului XX, diplomat, filozof, jurnalist si romancier, Neagu Djuvara s-a nascut la 18 august 1916, la Bucuresti, intr-o familie aristocrata de origine aromana. In perioada comunista, Neagu Djuvara si-a petrecut 45 de ani in exil, el revenind in tara dupa decembrie 1989, potrivit HotNews.ro. Detalii aici

January 24th

January 22nd

Ce nu s-a văzut la protestul de sîmbătă- Hotnews

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro și you tube.com

 

January 15th

Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie - Mihai Eminescu

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 168 de ani de nașterea poetului Mihai Eminescu. 

January 10th

Nașul TV: SRI și DNA au făcut poliție politică în cazul jurnalistei Nicoleta Savin. Au ascultat-o și filmat-o inclusiv în toaletă. Precum Securitatea!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare nasul.tv și you tube.com

 Emisiune exploziva ieri seara pe NASUL TV. Nicoleta Savin, ziarist de investigatii cu o experienta de 27 de ani, realizator Nasul Tv de aproape 6 ani, a prezentat documentul din care rezulta ca, in timpul campaniei electorale prezidentiale din anul 2014, a fost filata, ascultata si filmata non-stop, inclusiv la toaleta si in dormitor.

Este cel mai grav act de politie politica ce poate fi dovedit, multumita colonelului SRI, Daniel Dragomir, care a facut public documentul.

Sa vedem cine a instrumentat Operatiunea „Nicoleta Savin” !

USR il ataca pe Denes, propus ministru al Apelor: Lup pus paznic la oi

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziare.com

 Senatorul USR Mihai Gotiu a declarat, marti, ca senatorul PSD Ioan Denes, propus s-o inlocuiasca pe Doina Pana la Ministerul Apelor si Padurilor, in sesiunea parlamentara recent incheiata a votat "unul dintre cele mai distructive proiecte legislative la adresa ariilor naturale protejate".

"PSD confirma faptul ca negocierile si discutiile despre restructurarea Guvernului Tudose au la baza disputele interne dintre diferitele grupuri si clanuri din partid, nu competentele si performantele actualilor sau viitorilor ministri.

January 8th

Pădurile vor avea ministru tot din Bistrița-Năsăud? Senatorul Ioan Deneș acceptat la CeX.

redactia@ziarul-bn.ro

 O știre în curs de actualizare pe site-ul www.stiripesurse.ro îl dă ca nou ministru al Pădurilor și Apelor pe beclenarul senator de PSD BN Ioan Deneș. 

Ulterior, portalul de știri hotnews.ro vine cu precizări, dar tot pe surse.