Archive - Feb 15, 2021

Data

Călin Stan este noul președinte al USR BN

redactia@ziarul-bn.ro

 Filiala județeană a Uniunii Salvați România (USR) Bistrița-Năsăud și-a ales duminică președintele dintre doi candidați rămași în cursă. Inițial, s-au înscris patru, dar doi dintre ei s-au retras.

În urma numărării a 86 de voturi valabil exprimate, viceprimarul Bistriței, Călin Stan, a fost ales președinte cu 69 de voturi ”pentru”, în timp ce Emilian Gabor a adunat 17 voturi. Niciun vot nu a fost anulat.

Mecanismul european de redresare: Nu există proiecte care să fie excluse din start de la finanțare, dar trebuie respectate anumite condiții / Dacă proiectele din PNRR nu sunt finalizate până la finalul anului 2026, banii vor fi returnați

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro

 Cei doi co-raportori români pentru Mecanismul european de Reziliență și Redresare, Siegfried Mureșan (PNL, grupul PPE) și Dragoș Pîslaru (USR PLUS; grupul Renew Europe) susțin că Guvernul trebuie să adopte cât mai repede forma finală a Planului național (PNRR), pentru a fi depus și aprobat de Comisia Europeană și pentru a începe investițiile, atrăgând atenția că trebuie să fie „proiecte mature” care să poată fi finalizate până în decembrie 2026, altfel se pierde finanțarea, iar banii vor fi returnați.