Archive - Mar 9, 2012

Exploatarea gazelor de şist: Pericole!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 De anul asta, Chevron va începe extracţia gazului de şist in România, folosind o metodă (fisurare hidraulică) ce polueaza pînza de apa freatica. Bulgaria a oprit de curîd inițiativa corporației din cauza protestelor legate de riscurile de mediu. De asemenea, Franta a interzis aceasta metoda de extragere a gazului. Statele americane New Jersey si New York au aplicat şi ele interdicția pentru o perioadă de un an, pentru a se putea evalua mai întâi impactul acestei metode asupra mediului.

Editura Eikon premiată la Librex - Iaşi 2012

redactia@ziarul-bn.ro

La recenta ediţie a Tîrgului de Carte Librex de la Iaşi,  Editura Eikon a primit Premiul „IOAN PETRU CULIANU” pentru cea mai importantă editură care promovează istoria culturii şi civilizaţiei, informează Biroul de PR al editurii clujene. 

Ea e mama mea

Georgiana Vrânceanu

In urmă cu câţiva ani, un domn pe care-l apreciam pe atunci, mi-a ţinut o întreagă prelegere despre ”comunista zi de 8 martie”. Domnul, fiind un fel de guru local, m-a făcut să-mi pun întrebări, dar nu prea multe. Dacă eram de acord cu el în “toate cele plastice”, continuam să-l ascult şi “în cele lumeşti”. Mi-am sunat mama, i-am spus că este o zi ca oricare alta şi e momentul să renunţăm la formalităţi. Desigur, mama n-a reacţionat şi ziua s-a desfăşurat firesc, fără flori şi fără felicitări. De ce “desigur”?