Archive - Mai 31, 2012

BN:Primăria Bistriţa a preluat în comodat Biserica Evanghelică. Ziua porţilor deschise, mâine la AJOFM. Serviciul de Ambulanţă, ”la cote de avarie” din cauza lipsei de personal

redactia@ziarul-bn.ro

www.citynews.ro

 Bistriţa:Primăria a preluat în comodat Biserica Evanghelică


Preluarea Turnului şi Bisericii Evanghelice de către municipalitatea bistriţeană de la Parohia Evanghelică C.A. a stârnit vii controverse în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local al municipiului Bistriţa din acest mandat.

Petiţii năsăudene - Contribuţii documentare

Florica Dura

" Aici s-a ajuns la păstrarea în comun a averilor grănicereşti pentru întreţinerea şcolilor şi pentru dezvoltarea culturală a regiunii", a spus cercetătorul ştiinţific dr. Corneliu Gaiu în cuvîntul său de prezentare a celui de-al treilea volum documentar publicat de arhivistul bistriţean Adrian Onofreiu, volum care vine cu o serie importantă de probe juridice privind recuperarea averilor grănicereşti năsăudene.

Regimentul grăniceresc năsăudean - Contribuţii documentare

Florica Dura

 Cartea "Contribuţii documentare privind istoria Regimentului Grăniceresc Năsăudean" alcătuită de cunoscutul arhivist bistriţean Adrian Onofreiu în colaborare cu prorectorul Facultăţii de Istorie din cadrul UBB Cluj, prof. univ. dr. Ioan Bolovan este o reuşită istoriografică şi editorială a spus lect.univ. dr. Ioan Cîrja, invitat să prezinte volumul nou apărut, marţi 28 mai, la Muzeul Judeţan Bistriţa -Năsăud.

Detalii despre carte în clipul ataşat.