Archive - Noi 14, 2013

Data

Codul Silvic - Primarul de Romuli:Proprietarii de păduri private pe care statul a făcut parcuri naţionale să fie despăgubiţi!

Florica Dura

 Dialogul surzilor la dezbaterea proiectului noului cod silvic, la care a fost invitat şi ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii Lucia Varga.

Punctual, primarul de Romuli, Ioan Moniţa a precizat cîteva dintre problemele care ar trebui punctate cu subiect şi predicat în ce priveşte aplicarea măsurilor pentru combaterea jafului din păduri, aplicînd legislaţia existentă.

Detalii în clipul ataşat

Lucia Varga la Cormaia: Un ministru cu pluta...pe Bistriţa Ardeleană!

Florica Dura

 Dialogul surzilor la dezbaterea pe codul silvic, recent desfăşurată la Cormaia, BN, în prezenţa ministrului Lucia Varga, iniţiatorul noului cod silvic.

Referitor la furtul de lemn, masiv, scos la iveală în judeţul Cluj şi în alte locuri din ţară, ministrul Lucia Varga a dat-o la întors, fără a putea spune clar, dacă DNA sau DIICOT au luat urma lemnului furat sau dacă domnia sa a făcut demersurile necesare pentru ca aceste instituţii să intre pe fir!

Bătălia pe resurse, faza păduri: Daniel Suciu - Discuţia pe codul silvic încă nu a avut loc!

Florica Dura

 Deputatul PSD de BN Daniel Suciu, singurul reprezentat de vîrf al acestui partid la dezbaterea pe codul silvic ce a avut loc la finele săptămînii trecute la Cormaia, în prezenţa ministrului delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură Lucia Varga, a lăsat să se înţeleagă în scurta sa luare de cuvînt că, încă nu e momentul ca proiectul liberalei  Varga să intre în discuţii pe comisiile parlamentare de resort, avînd în vedere că textul proiectului încă nu a fost amendat funcţie de punctul de vedere al silvicultorilor din judeţul Bistriţa Năsăud.