Archive - Sep 2020

Data

September 17th

Lucrări publice de mântuială, executate de firme de casă abonate la banii comunităților. La Chiuza, primăria tace și... face ureche surdă, doar-doar vor mai putea păcăli pe cineva, informează deputatul Cristina Iurișniți

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă USR BN

Lucrări publice de mântuială, executate de firme de casă abonate la banii comunităților. Cam asta se poate vedea în multe din localitățile județului Bistrița-Năsăud, acum, pe ultima sută de metri a campaniei electorale pentru alegerile locale.

September 16th

Gunoaiele de la Mărișelu provin din activități de alimentație publică, spune Cristian Țetcu

Florica Dura

 Contactat de noi, activistul de mediu Cristian Țetcu a declarat că ”groapa ilegală de gunoi din aria protejată Muntele de Sare de la Sărățel, situată cadastral pe teritoriul UAT Mărișelu, are o vechime de cel puțin 3-4 ani și o adâncime considerabilă, fiind un real pericol, atât în ce privește toxinele degajate prin incinerarea periodică, pe care cineva o face constant, dar și datorită faptului că, fiind parțial ferită privirilor din cauza vegetației bogate, reprezintă un real pericol pentru oamenii sau animalele care ajung în zonă.

Nu trece o zi fără ca primăria Mărișelu să fie vedeta unor ilegalități! Astăzi despre depozitul de gunoi ilegal din aria protejată de la Sărățel!

Florica Dura
preluare gazetadebistrita.ro

 Reprezentanții Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării Bistrița-Năsăud, Grup de inițiativă locală KILOMETRUL ALBASTRU Bistrița-Năsăud, dar și Partidul Verde Bistrița-Năsăud au transmis mai multor instituții ale statului o petiție cu privire la depozitarea ilegală de deșeuri într-o groapă rezultată în urma excavărilor ilegale de balast din râul Șieu care se găsește în aria naturală protejată, SIT NATURA 2000 Șieu-Budac (ROSCI0400).

September 13th

Apariția baronilor locali generată de administrarea teritorială a lui Ceaușescu!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare comisarul.ro

 Exact peste două săptămâni suntem chemați la urne să îi alegem pe cei care vor administra comunitatea în care trăim. Ne-am uitat cu această ocazie să vedem exact câți aleși locali se ocupă de cele peste 3.000 de localități din România. Numărul lor este surprinzator de mare, raportat la locuitori. Peste 40.000 de consilieri locali își vor prelua mandatele la sfârșitul acesei luni. Lor li se adaugă cei județeni și bineînțeles, primarii.

September 12th

Cristina Iurișniți îl trimite la școală pe needucatul Grapini!

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă USR BN

 

Micul baron de Rodna nu dă doi bani pe școală! Niciodată Liceul Tehnologic nu a fost într-un asemenea dezastru!

September 11th

Minuni electorale! Un reportaj RECORDER

redactia@ziarul-bn.ro
preluare recorder.ro și you tube.com

 Se întîmplă undeva, într-un județ din sudul țării, dar, dacă ne uităm bine, și la noi, în județul BN se întîmplă așa ceva...Că o fi asfaltare, că o fi canalizare sau aducțiune de apă, se face jaf și cotropire, marca PSD!

September 10th

Dacian Cioloș despre raportul OLAF pe 2019: Indiferent dacă își ascund sigla sau și-o schimbă, pesediștii rămân cu o rușine, cu rușinea de a fi hoț.

redactia@ziarul-bn.ro
preluare dacian ciolos face book

 Avem raportul pe 2019 al OLAF. În caz că aveți dubii, vreau să vă confirm, din nou, că acolo unde ar fi trebuit să fie autostrăzi putem pune panouri cu numele lui Năstase, Ponta și ale miniștrilor Transporturilor din ultimii 30 de ani, pentru a ne aminti de ce nu le avem. Unde am fi putut avea spitale e musai să punem panouri cu Ponta sau Firea, iar acolo unde ar fi trebuit să fie școli, unele cu Dragnea. Nu suntem o țară de hoți, dar suntem una care a încăput pe mâna hoților.

September 4th

Sântioana: Plecarea calului de acasă! Apoi a plecat tata...

Florica Dura

 Nu pot scrie...

La momentul în care am descoperit pe you tube com, imaginile, clipul avea 321 670 vizualizări, adică, la un calcul simplu, cam toată populația adultă a județului Bistrița-Năsăud, ar fi putut vedea imaginile...

 

September 1st

Șefele BECC Mărișelu au fost schimbate din funcții. BEJ a dispus înlocuirea acestora

Florica Dura

 Președintele și locțiitorul BECC 30, Mărișelu Aurica Almășan și Domnița Zăvoian au fost schimbate din funcții și înlocuite după demersurile făcute de cei trei contestatari, candidați ai USR PLUS, PMP și PNL la alegerile Locale din septembrie 27. Biroul Electoral Județean BN a cerut Tribunalului Bistrița-Năsăud înlocuirea celor două, după ce acestea au fost descoperite cu ”ocaua mică” adică cu falsificarea unor procese verbale, potrivit HOT.