Archive - Aug 2012

August 31st

August 29th

Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Sfantul Ioan Botezatorul si Inaintemergatorul Domnului, numit de traditie „Ingerul Pustiei”, avea sa impartasesca soarta majoritatii proorocilor lui Israel, al caror ilustru sir il incheie (vezi Matei 11, 13): marturisind adevarul pana la capat si incumetandu-se sa-l certe cu asprime pe regele Irod Antipa pentru ca traia in desfranare cu Irodiada (care-i era cumnata), in cele din urma i se taie capul (Irodiada a uneltit, Salomeea a cerut si Irod a dispus, impartind toti trei un pacat mai mare decat toate cele savarsite pana atunci).

August 27th

Monitorul Oficial a publicat hotărârea Curţii Constituţionale, procedurile pentru ca Traian Băsescu să revină la Palatul Cotroceni au fost îndeplinite

redactia@ziarul-bn.ro

 

Hotararea Curtii Constitutionale privind referendumul de demitere a presedintelui a fost publicata in Monitorul Oficial, toate procedurile au fost indeplinite pentru ca Traian Basescu sa revina la Palatul Cotroceni.

Gledin: Proiecte culturale şi ortodoxe sub patronajul Sfîntului Pahomie

Florica Dura

Preotul Ioan Titieni a deschis Centrul Cultural şi Spiritual Sfîntul Pahomie de la Gledin pentru un altfel de catechizare a tinerilor şi elevilor: implicarea în activităţi practice şi culturale, toate sub patronajul Sfîntului Pahomie.

Clipul zilei: Ralaxare pe sunetul valurilor din Caraibe

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Sănătate fizică şi spirituală prin armonizare şi relaxare cu ajutorul acestui clip superb.

August 25th

Turism virtual: Bucovina

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Sculptorul Mircea Mocanu şi "joaca" de la Roata Olarului

Florica Dura

 Lecţia jocului cu lutul poate fi grea sau uşoară, depinde de abordarea acestui meşteşug pe care oamenii l-au uitat dar de care se simt magic atraşi!

Detalii despre cursul gratuit de olărit ce s-a desfăşurat în perioada 15 - 24 august la Liceul de Arte " Corneliu Baba" din Bistriţa direct de la iniţiatorul şi coordonatorul acestui proiect inedit, sculptorul Mircea Mocanu.

Roata olarului - ucenicii lutului

Florica Dura

 Pe durata unei săptămîni, elevi de toate virstele, dar şi adulţi au participat la cursul gratuit de olărit organizat de Liceul de Arte "Corneliu Baba" din Bistriţa. Proiectul, iniţiativa sculptorului Mircea Mocanu, profesor al liceului bistriţean, a avut ca scop deschiderea apetitului pentru lucrul cu lutul şi roata de olărit atât pentru elevii liceului dar şi pentru copii de la alte şcoli din oraş şi nu numai. Adulţii, părinţi sau nu, au fost şi ei în target-ul proiectului.

 

 

Ceteraşii de la Cluj au obţinut Marele Premiu "Ioan Sabadâş"

Florica Dura

 Taraful de Mociu, judeţul Cluj a obţinut Marele Premiu al Festivalului de Folclor "Ioan Sabadâş", ediţia 2012 de la Telciu.

Premiile Festivalului de folclor "Ioan Sabadâş", ediţia 2012

Florica Dura

 Concursul a avut loc la finalul săptămînii trecute. Detalii în clipul ataşat.