Archive - Noi 2020

Data

November 29th

Scuzați-mi accentul, este piesa muzicală a unui român din Ploiești emigrat în SUA! Piesa a devenit un veritabil imn al minorităților!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com și g4media.ro

 Un artist român emigrat în SUA a lansat o piesă manifest – „Excuse my accent” -, o melodie care face referire la problemele cu care se confruntă imigranții. În jurul său s-a format deja o comunitate. Alături de alți artiști din America, românul a pornit o mișcare care militează pentru egalitatea de șanse, pentru lupta împotriva discriminării. Continuare aici

November 26th

Cristina Iurișniți punctează Ziua Profesorului de Franceză!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare face book

 Azi 26 noiembrie sărbătorim Ziua internațională a profesorului de limba franceză, ediția a II-a, având ca temă Tema: Noi legături și noi practici pedagogice: proiecte pentru viitor!
Acest eveniment este o inițiativă a Federației internaționale a profesorilor de limba franceză pentru promovarea limbii și culturii franceze, a Francofoniei internaționale și a meseriei de profesor de limbă franceză în lume.

Veveriță alcoolizată... după ce a mâncat pere fermentate!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 O veveriță a fost filmată legănându-se în curtea unei case din Minnesota după ce o femeie a pus mai multe pere vechi în grădină pentru ca animalele sălbatice să le mănânce, relatează The Guardian, preluat de comisarul.ro
Femeia a scos în grădină perele vechi pentru ca animalele sălbatice să le mănânce. Doar că ele au fermentat și au devenit alcoolice. Astfel femeia a văzut cum o veveriță a luat un fruct și l-a dus în copac. După aproximativ o oră, veverița, pe care femeia a numit-o Lil Red, a apărut din nou, dar părea să fie nesigură pe picioarele sale.

November 23rd

Singur împotriva partidului. „Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf!”

redactia@ziarul-bn.ro
preluare recorder.ro și you tube.com


Politizarea instituțiilor publice nu înseamnă doar promovarea incompetenței în funcții de conducere. Înseamnă și îngenunchierea celor competenți, a oamenilor care și-au construit cariere prin forțe proprii și care într-o zi se văd presați să se dea la o parte pentru a face loc pilelor de partid. Acești oameni se întorc acasă și trebuie să le explice copiilor de ce societatea în care cresc funcționează după niște valori răsturnate.

Starea de fapt în domeniul protecției minorilor din România și, în particular, din județul Bistrița-Năsăud este una deosebit de îngrijorătoare: Cristina Iurișniți

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă USR BN

 ”Din datele statistice gestionate de către instituțiile responsabile, rezultă că starea de fapt în domeniul protecției minorilor din România și, în particular, din județul Bistrița-Năsăud este una deosebit de îngrijorătoare. Toate datele conduc la concluzia că atât copiii care se află în grija statului, cât și copiii care se află în familiile naturale sunt susceptibili de a fi victimele abuzurilor.

November 16th

Maia Sandu, victorie categorica in fata lui Igor Dodon. "Nu mai vreau ca Moldova sa fie asociata cu saracia si coruptia"

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ziare.com

 Update:

Comisia Electorala Centrala (CEC) a finalizat luni dimineata centralizarea rezultatelor preliminare ale voturilor exprimate de alegatori pentru functia de presedinte al Republicii Moldova.

UPDATE 12:55: Presedintele in exercitiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, care a pierdut alegerile pentru al doilea mandat, a declarat luni, 16 noiembrie, ca ia in calcul posibilitatea contestarii rezultatelor scrutinului desfasurat duminica.

November 11th

Corneliu Coposu - O viață dedicată românilor!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 25 de ani fără Corneliu Coposu...

”Corneliu Coposu s-a născut la 20 mai 1914, în comuna Bobota, judeţul Sălaj, fiind fiul protopopului greco-catolic Valentin Coposu.

În perioada 1937-1947, a fost secretar politic al lui Iuliu Maniu, preşedintele PNŢ. În 1945 a fost ales preşedinte al Filialei Sălaj a PNŢ, iar în 1946 a devenit secretar general adjunct al PNŢ şi secretar al Delegaţiei Permanente (1946-1947). A fost, de asemenea, deputat de Sălaj în alegerile din noiembrie 1946.

Ministerul Fondurilor Europene interpelat în problema asfaltării drumului de acces la ferma de familie a primarului comunei Mărișelu!

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă USR BN

Deputatul USR de BN Cristina Iurișniți a adresat o interpelare Ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, referitor la potențiala delapidare de bani europeni, despre care publicația noastră a scris de mai multe ori, pusă în practică cu dedicație pentru familia primarului PSD de Mărișelu, Horea Petruț. 

Ulterior, într-un comunicat remis presei bistrițene, parlamentarul a precizat termenii interpelării, din care cităm:

Cum funcționează vaccinul anti-Covid: Comisia Europeană a anunțat deja achiziționarea a 300 de milioane de doze

redactia@ziarul-bn.ro
preluare psnews.ro

 Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech se bazează pe una dintre cele mai inovatoare și mai avansate tehnologii, adoptată și de alte două mari companii aflate în competiție: Curevac, din Germania, și Moderna, din SUA, care colaborează pentru descoperirea vaccinului împotriva pandemiei cu Organismul de Cercetare a Bolilor Infecțioase din SUA (NIAID), condus de Anthony Fauci, dar și cu Coalition for Epidemic Preparedness Innovation (CEPI).

November 9th

Grădinițele și școlile trebuie să rămână deschise, în special pentru preșcolari si elevii din ciclul primar și gimnazial, spune deputatul USR de BN Cristina Iurișniți

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă USR BN

” Nu sunt de acord cu decizia guvernului Orban de a închide școlile, fără a lua în calcul studiile științifice, recomandările organizațiilor internaționale, experiența și practica celorlalte state europene!
În țări din Uniunea Europeană, precum Italia, Germania, Franța școlile au rămas deschise. Personal, consider că în ceea ce privește răspunsul la această pandemie, în domenii precum educația, România ar trebui să urmeze exemplele acestor țări, și să caute soluții în mod diferențiat, în funcție de situația concretă, din teren.