Archive - Dec 2020

Data

December 30th

Azi, în Norvegia, un crater a înghițit zeci de case...21 de persoane sunt date dispărute, 10 sunt rănite, este bilanțul provizoriu al tragediei întâmplate la final de an 2020

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 Tragedie în Norvegia

 Zece persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare critică, și 21 de persoane sunt date dispărute după ce o alunecare de teren din Norvegia a spulberat peste 10 clădiri la primele ore ale zilei de miercuri, a spus poliția, scrie Reuters.

Un documentar marca TVR despre Revoluția din 1989: Decembrie roșu! Ep.I. Filmul integral poate fi vizionat pe You Tube.com

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com și TVR

 Au fost și ofițeri ai Armatei române care nu au dat ordin de tragere în popor...Detalii în film

December 20th

Primarul de Chiochiș dă de pământ cu PNL-ul! Ăsta de BN! Scrisoare deschisă-manifest semnată Vasile Silași!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare face book vasile silași

 Totul e bine când se termină cu bine ( All's Well That Ends Well) este o comedie de William Shakespeare, dar, din păcate, ceea ce se întâmplă acum în partidul meu nu mai e demult o comedie, poate un film de serie noir. Începem cu liberalii de la Consiliul Județean, acolo e și secretarul general, domnul senator și, pe care nu îl văd că și-ar asuma pierderea rușinoasă a postului de vicepreședinte. Prietene, care e ceacanăul: tu sau el? Unde sunt marii negociatori, ăia de s-au ales pe lista de partid?

December 16th

O țară paralizată de ambițiile de putere ale unui singur om. Disperarea lui Orban

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro

 Negocierile politice dintre PNL și USR PLUS sunt blocate, formarea unui nou guvern întârzie din cauza ambițiilor de putere ale unui sigur om. Ludovic Orban a pierdut alegerile, a demisionat din funcția de premier, dar cu toate acestea își dorește mai departe o funcție importantă pentru a-și asigura supraviețuirea politică.

December 15th

Patriotismul: de la Corneliu Coposu la Diana Șoșoacă, preluare Deutsche Welle, autor George Arun

redactia@ziarul-bn.ro
preluare DW, You Tube, TVR

 Indiferenta fata de masele dezorientate si usor de manipulat a condus la aparitia pe scena politica a unor aventurieri mai mult sau mai putin cunoscuti pina la alegerile parlamentare.


Steagul Romaniei

Cristina Iurișniți la final de mandat 2016-2020: Raport de activitate

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă USR BN



La final de an și de mandat, vreau să mulțumesc tuturor locuitorilor județului Bistrița-Năsăud pentru încrederea acordată în 2016. În acești patru ani de mandat, cu o majoritate toxică în Parlament, am urmat crezul unei politici transparente pentru cetățeni, care trebuiau să știe ce modificări de legislație nocive veneau dinspre PSD și ce propuneri avea USR pentru reformă și depolitizare.

December 12th

Nicolae Bosbiciu, IN MEMORIAM

Florica Dura

 Am aflat din presa bistrițeană că spiritul poetului Nicolae Bosbiciu a plecat la Creatorul nostru al tuturor, abandonându-și trupul fragil și extrem de bolnav, ca pe o haină veche și putrezită de folosință...

Am căutat în arhiva mea video și, în filmările din taberele de la Valea Vinului, am găsit o casetă prețioasă în care, alături de poeții de la Runc și alții, invitat special, poet de unică folosință, Nicolae Bosbiciu își anticipa plecarea, limpezind cuvintele și calea spre Viața Eternă! 

Dumnezeu să-i facă parte de LUMINĂ și PACE!

December 11th

O analiză exactă referitoare la situația politică gravă în care ne aflăm, marca E. Isăilă, pe spotmedia.ro

redactia@ziarul-bn.ro
preluare spotmedia.ro

 O perioadă complicată pentru președintele României
Klaus Iohannis spera că după alegeri va veni o perioadă în care “va vorbi mai puțin”, dar rezultatele arată că problemele cu care se va confrunta vor fi mult mai complicate decât cele de până acum.

December 10th

Nicoleta Savin și Adrian Sturdza cu Ora de Veghe: Unde nu-i cap, vai de picioare!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube.com

 

 

și un comentariu ”necenzurat”

December 6th

Trei ani fără Regele Mihai...

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacție

 Despre regele Mihai I, de România s-a spus și s-a scris mult, dar încă mai rămân foarte multe de spus și de scris, având în vedere că, noi românii de rând, abia am început să descoperim cine a fost Regele nostru și cum a condus țara în perioada în care Casa regală era reperul de legalitate, moralitate, principii și asigura echilibrul în stat.