Archive - Apr 6, 2012

Cod galben de ninsori şi frig

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ANMH

 

 Potrivit ANM, vom avea atenţionare de Cod Galben pentru intervalul duminică, 8 aprilie, ora 18:00 - luni, 9 aprilie, ora 15:00, cînd vremea se va răci accentuat şi vor exista precipitaţii mixte şi intensificări ale vîntului.

În intervalul menţionat, vremea se va răci accentuat în toată ţara. În Transilvania, Moldova şi în zona montană, în seara zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vîntul va avea intensificari cu viteze de peste 60 km/h, atingînd 90 km/h la munte.

Lovitură grea pentru RMGC: Planurile de urbanism general de la Roşia Montană au fost anulate irevocabil

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ecomagazin.ro

Nominalizarea lui Attila Korodi pentru portofoliu de ministru al Mediului, după demisia lui Laszlo Borbely este prima lovitură dintr-o serie pe care RMGC o contabilizează în aceste zile. A doua este scoaterea în afara legii a PUG de la Roşia Montană, prin hotărîrea definitivă şi irevocabilă emisă de Curtea de Apel Alba, iar a treia, prăbuşirea cu 20% , la Bursa din Toronto a acţiunilor companiei canadiene.

Pentru detalii preluăm integral un text postat pe www.ecomagazin.ro. Nota red.

Gheorghe Ivan: Oferta de păstrăv de Fiad este valabilă

Florica Dura

 Inginerul Gheorghe Ivan, directorul Direcţiei Silvice Bistriţa-Năsăud a declarat că deşi au fost condiţii foarte grele pentru păstrăvii de la Fiad, în ultimele şase luni, oferta de peşte pentru amatorii care îşi doresc această delicatesă pe masă este valabilă. În plus, imediat ce efectivele de peşte vor ajunge la greutatea optimă de consum, bistriţenii vor putea cumpăra păstrăvi de Fiad, direct, din incinta Centrului de Fructe de Pădure, cel puţin o dată pe săptămînă.

 

Detalii în filmul ataşat.