Archive - Iul 19, 2012

Sfîntul Ilie Tesviteanul

preluare you tube

 
În aceasta luna, în ziua a douazecea, pomenirea suirii la cer cea de foc purtatoare a Sfântului, Maritului Prooroc Ilie Tesviteanul.

Povestea variantei necunoscute a “Jurnalului fericirii”, publicată la 20 de ani de la apariţia primei versiuni şi la 100 de ani de la naşterea lui N. Steinhardt

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube


CLUJ. Varianta necunoscută a “Jurnalului fericirii” – publicat în premieră la Cluj în 1991 – are 529 de pagini dactilografiate, descoperite întâmplător în 2002, într-o anexă a Mănăstirii Rohia. În această lună, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Steinhardt, la editura Polirom va apărea o nouă variantă a “Jurnalului…”. Îngrijitorul ediţiei, George Ardeleanu,a explicat pentru OradeCluj.ro care sunt diferenţele între cele două volume publicate la interval de 21 de ani.

Atentatul din Bulgaria, soldat cu cel puţin 8 morţi, comis de un kamikaze - ministrul bulgar de interne/ Ministrul israelian al Apărării acuză Hezbollah

redactia@ziarul-bn.ro
preluare BBC



Ministrul israelian al apararii, Ehud Barak, a declarat joi ca atacul cu bomba de miercuri seara asupra unui autobuz ce transporta turisti israelieni de la aeroportul din Burgas a fost pus la cale de gruparea Hezbollah, transmite Reuters. La randul sau, ministrul de interne bulgar a precizat ca atentatul s-a soldat cu cel putin 8 morti si ca a fost comis de un kamikaze.

"Atacul a fost executat de oameni din Hezbollah, care bineinteles au sponsorizare constanta din partea Iranului", a spus Ehud Barak pentru Israel Radio.

Atacul asupra turiştilor israelieni ar putea fi un motiv de război

redactia@ziarul-bn.ro
preluare Russia Today