Archive - Iul 2014

Data

July 31st

Doina Pană: Nici inundațiile nu mai sînt ce au fost odată...

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Doina Pană, ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură a comis-o: Nici inundațiile nu mai sînt ce au fost odată, a declarat ministresa la un post de televiziune național, la oră de maximă audiență! Se vede treaba că nu mai are chef de inundații...fă Doina!

July 30th

Voluntariatul este recunoscut ca experiență profesională. Obligații suplimentare pentru ONG-uri

redactia@ziarul-bn.ro
preluare ecomagazin


Activitatea de voluntariat este recunoscuta ca si experienta profesionala, iar organizatiile care lucreaza cu voluntari trebuie sa indeplineasca unele obligatii, printre care si intocmirea unui contract de voluntariat si eliberarea certificatelor de competenta.
Demnitarii au elaborat si publicat in Monitorul Oficial documentul privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania. Acesta a intrat in vigoare in 26 iulie 2014.

Mihnea Măruță: Am văzut, vă recomand (XLVIII): “Calvary”

preluare Mihnea Măruță

 Am văzut, vă recomand (XLVIII): “Calvary”

Să nu fii indiferent. Să nu fii cinic. Să nu îţi pierzi răbdarea. Să nu uiţi să ierţi. Să nu crezi că ai avea vreo putere. Să nu te minţi că ai putea înţelege. Să nu disperi. Să nu pui preţ pe bani. Să nu menajezi răul. Să nu îţi fie frică.

 

Calvary (2014). Regia şi scenariul: John Michael McDonagh. Cu: Brendan Gleeson, Chris O’Dowd, Kelly Reilly, Aidan Gillen, Isaach De Bankolé.

*

July 28th

Sîntioana: Rupere de nori urmată de inundaţii -2

Florica Dura

 Deşi are peste 80 de ani, Liuca Anuca, e tare speriată şi spune că în viaţa ei nu a trăit aşa ceva.

Detalii în clipul ataşat

Sîntioana: Rupere de nori urmată de inundaţii -1

Florica Dura

 Sîmbătă 26 iulie a fost o zi  nefastă pentru localnicii din Sîntioana, comuna Mărişelu. După o ploaie torenţială amestecată cu grindină ce s-a abătut asupra satului în jurul orei 16, spre seara, aproape de ora 20, o rupere de nori a umflat pîrîul care traversează satul, a inundat mai multe case şi a făcut praf gradinile de legume, şi mai multe culturi agricole. Dincolo de pagubele materiale care sînt considerabile, sătenii au tras o spaimă zdravănă şi spun că nu au mai trăit aşa ceva.

Detalii în clipul ataşat 

July 25th

Clipul zilei: O balenă ține pe bot un caiac

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

July 24th

Cod galben de inundații pe Someșul Mare! Între timp buldozerele lărgesc breșa din sistemul apărare al orașului, cu acordul semnat al primarului Romocea! ISU BN monitorizează rîul Someș pe tot cursul aflat în județ

Florica Dura

 ANM a emis o atenționare de cod galben de inundații pentru 21 de rîuri între care și Someșul Mare, pe teritoriul județului Bistrița Năsăud.

Joi, 24 iulie, până la ora 22.00, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, potrivit ANM. Local se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce trecător pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20…30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

July 23rd

Monica Macovei: Solicit să fiu inclusă în procesul de selecție a candidatului la președinția României al noii construcții de dreapta. Aceasta este o noua luptă și trebuie un nou general.

preluare B1Tv

Robert Turcescu: Exista, bănuiesc că știți, pe Facebook, pe mediile în zona on-line, dacă vreți, un soi de mesaj pentru sprijinirea unei candidaturi a dumneavoastră la președinție. Unii s-au întrebat dacă este un mesaj lansat chiar de dumneavoastră. A venit după aceea solicitarea pe care ați lansat-o către Partidul Democrat Liberal de a fi si dumneavoastră inclusă în ceea ce înseamnă acel sondaj care să desemneze candidatul la președinție al Partidului Democrat Liberal și, eventual, chiar al marelui partid de dreapta care ar rezulta din fuziunea PNL-PDL.

July 22nd

Năsăud: Hidrocentrala lui Romocea se conturează, în timp ce apărarea oraşului împotriva inundaţiilor dispare. Primarul este bolnav. Are nevoie de doctor. Cerem organelor abilitate să se autosesizeze!

Florica Dura

 Scriam nu demult că: 

Comunitatea locală a fost avertizată de stricăciunile din sistemul de apărare al oraşului Năsăud. Consiliul Local a fost informat printr-o plîngere prealabilă. Plîngere care nu ajuns la CL nici în ziua de astăzi. Asta nu exonerează legislativul năsăudean de răspundere. Chiar dacă nu a primit, din varii motive, actul la care facem trimitere. Plîngerea a fost înregistrată în februarie 2014 la Primăria Năsăud. Se poate demonstra.

July 18th

Transilvania: Dragostea la bătrînețe - Un documentar despre sexul la vîrsta a treia

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Filmul documentar regizat de Ágnes Sós tratează viața amoroasă într-un sat maghiar din Transilvania zilelor noastre. Filmul a fost prezentat la 
10th ZagrebDox Regional Competition cu titlul "Stream of love“şi prezintă viaţa aparent monotonă a unor locuitori vîrstnici dintr-un sat transilvănean. Filmul va fi difuzat, în premieră, la HBO, pe 14 august, de la ora 20.00.