Archive - Aug 2016

Data

August 31st

Băile Figa, final de sezon estival 2016. 200 000 de turişti şi 2 milioane de lei, este bilanţul administrativ

Florica Dura

 Bilanţul sezonului esival al Băilor Figa, locaţie care deja se branduieşte ca staţiune, este îmbucurător, deşi nu toate finalurile de săptămînă au fost călduroase, unele au fost chiar reci şi neprielnice scaldei.

Primarul de Beclean, Nicolae Modovan, cel care are în subordine facilităţile de la Figa, ne-a declarat oficial că, peste 200 000 de turişti au fost în acest sezon la Figa şi că peste 2 milioane de lei noi au intra în casieria direcţiei din Primărie care administrează Băile. 

Băile Figa: Strategie pentru mai mulţi ani. SPA modern, bazin încălzit vara şi o piscină pentru copii

Florica Dura

 Băile Figa se pot număra în primele 10 staţiuni din ţară, spune Nicolae Moldovan primarul oraşului Beclean, într-un interviu pe care ni l-a acordat la finalul sezonului estival 2016.

Din strategia de dezvoltare, proiectată pentru mai mulţi ani, am reţinut următoare priorităţi:

-Preţurile nu vor mai creşte, cu excepţia accesului în noul SPA a cărui construcţie urmează a fi demarată;

-Capacitatea de cazare în cartierul particular ajunge la 1000 de locuri;

- Piscina semi olimpică va fi încălzită, la fel duşurile;

August 27th

Josenii Bîrgăului: În Consiliul Local s-a instaurat dictatura intereselor personale şi de partid

Florica Dura

  O petiţie semnată de mai mulţi localnici din Rusu Bîrgăului adresată mai marilor comunei Josenii Bîrgăului, UAT din care face parte şi Rusu, tulbură în acet final de săptămînă apele comunităţii bîrgăuane.

Vasile Naşcu - 200 de ani de la naştere - o carte care ar trebui să facă parte din lectura obligatorie

Florica Dura

 Volumul coordonat de scriitorul Alexandru Uiuiu, apărut recent la editura bistriţeană Charmides, "Vasile Naşcu - 200 de ani de la naştere 1816 - 2016", este una dintre acele cărţi document, rare, ce nu ar trebui să lipseasă din nici-o bibliotecă, ba mai mult, ar trebui să facă parte din lectura obligatorie a elevilor, date fiind informaţiile cruciale pe care acest volum le conţine.

August 26th

Avocatul Bogdan Tudor: Ne pregătim de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pe cele 6056 de hectare rămase neretrocedate la Borşa s-a instaurat un composesorat fantomă care are legătură cu Frank Timiş

Florica Dura

 LA Judecătoria Năsăud, a avut loc miercuri 24 august primul termen în dosarul 655 din 2014, în care Composesoratul Borşa a cerut obligarea la plata penalităţilor de întîrziere a neaplicării unui titlu executoriu, de către şefii comisiei locale de fond funciar Borşa şi comisiei judeţene Maramureş.

Despre dosar şi situaţia la zi a composesorilor borşeni batjocoriţi de potentaţii zilei din Maramureş, avocatul angajat al composesorilor, Bogdan Tudor ne-a dat detalii.

Preşedinţii comisiilor locale de fond funciar Borşa şi preşedinţii comisiei judeţene Maramureş chemaţi în judecată să plătească daune composesorilor borşeni

Florica Dura

 12 membri ai Consiliului de Administraţie a Asociaţiei Composesorale Borşa s-au aflat miercuri la Judecătoria Năsăud, unde s-a consumat primul termen de judecată în dosarul 655 din 2015, în care se judecă solicitarea composesorilor de a trage la răspundere conform Codului de Procedură Civilă, şi plata unor pe nalităţi de 1000 de lei pe zi, preşedinţii comisiei locale de fond funciar Borşa şi preşedinţii comisiei judeţene, pentru neaplicarea timp de 11 ani a unei hotărîri irevocabile şi definitive, de retrocedare a 17 000 hectare composesorilor borşeni.

August 25th

Borşenii se judecă la Năsăud. Matei Mihali: Sper ca Dumnezeu să le limpezească mintea judecătorilor din Bistriţa Năsăud

Florica Dura

 Am venit la Năsăud în urma strămutării dosarului 655 din 2014, care era pe rol la Judecătoria Vişeul de Sus, a declarat preşedintele Asoiaţiei Composesorală Borşa, Matei Mihali. S-a cerut strămutarea dosarului pentru că judecătorii de la Vişeul de Sus sînt mînă în mînă cu toată mafia din zonă, a subliniat preşedintele composesoratului Borşa.

August 24th

Generalul Moşoiu a moşit Ocuparea Budapestei, spune colonelul Vasile Tutula. Ocuparea Budapestei, o carte document, îngrijită de istoricul de la Telciu

Florica Dura

 Prezent duminică 21 august, la Telciu, localitatea sa natală, colonelul în rezervă Ştefan Tutula, doctor în istorie, a prezentat membrilor Astra Telciu, membrilor asociaţiei Virtus Romana Rediviva, prezenţi aici, dar şi unui public avid de cunoaştere a trecutului istoric glorios cartea " Ocuparea Budapestei", restituiri necesare, apărută la editura clujeană Mega în 2013, într-un demers firesc de pregătire a centenarului Marii UNIRI.

Beclean: Aglomeraţie mare în oraşul de pe Someş, duminică la finalul sărbătorii

Florica Dura

 Final de sărbătoare la Beclean. Aglomeraţie, maşini multe, trafic dirijat, aşa a arătat ultima zi de sărbătoare a oraşului.

detalii în clipul ataşat

Figa: 3000 de persoane s-au relaxat duminică la Băile Figa

Florica Dura

 detalii în clipul ataşat