Archive - Feb 17, 2012

Angela Merkel: Prin consensul partidelor vom organiza alegerea unui nou preşedinte

redactia@ziarul-bn.ro
telegraphtv

 După ce preşedintele german Christain Wulff a demisionat din cauza unui scandal de corupţie în care este implicat, cancelarul german Angela Merkel spune că va încerca prin consens între partide să contribuie la alegerea unui nou preşedinte, transmite telegraphtv

Fructele şi legumele, “riscul pesticidelor” – 12 varietăţi prezintă un nivel înalt de contaminare

redactia@ziarul-bn.ro
ecomagazin.ro

Este cunoscut faptul ca fructele si legumele sant sanatoase pentru organism. Tratarea lor cu substante chimice in mod special cu pesticide reprezinta un factor daunator. Echipa de cercetatori de la Environmental Working Group (EWG) din SUA condusa de Sonya Lunder, a efectuat o analiza de laborator in urma careia a publicat o lista cu 12 “produse verzi poluate” pe revista “2011 Shoppers Guide to Pesticides”.

BN: Olimpiada de Matematică, etapa locală

redactia@ziarul-bn.ro
Primim la redacţie

 Sâmbătă, 18 februarie 2012, se desfăşoară Olimpiada Naţională de Matematică - etapa zonală ( locală), conform calendarului MECTS. La această etapă participă elevii calificaţi în cadrul etapei pe şcoală care s-a desfăşurat în luna ianuarie 2012. În judeţul Bistriţa Năsăud, etapa locală se va desfăşura în 11 locaţii, informează Biroul PR al ISJ BN.

Bistriţa: Primăria organizează în acest final de săptămînă Serbările Zăpezii

redactia@ziarul-bn.ro

 În acest sfârşit de săptămână, Primăria municipiului Bistriţa organizează a noua ediţie a „Serbărilor Zăpezii”. Pentru prima dată, locul desfăşurării acestor evenimente nu mai este Dealul Budacului, ci zona cunoscută de bistriţeni sub numele „Wonderland”, potrivit comunicatului remis presei.