Archive - Mar 1, 2020

Un bistrițean a găsit ac de cojocul coronavirului!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare bistritanews.ro

 Pandemia mondiala cu Covid 19 si-a gasit leacul tocmai la Bistrita, municipiul resedinta al judetului Bistrita-Nasaud din frumoasa tara Romania, din Europa. Asta ca sa stie toata planeta, scrie Marius Chiuzan pre site-ul bistritanews.ro

China a închis a doua zi laboratorul care a dat publicității codul genetic al noului coronavirus

redactia@ziarul-bn.ro
preluare romania-europa libera

 China a închis laboratorul din Shanghai care a făcut public genomul noului coronavirus, anunță South China Morning Post.

Laboratorul a pus online structura genetică a Covid-19 la 12 ianuarie, iar a doua zi autoritățile au ordonat închiderea lui. Publicarea genomului virusului care nu fusese cunoscut până la acea dată a permis cercetătorilor din întreaga lume, din SUA până în Australia, să înainteze în realizarea unor tratamente eficiente.

În acest moment, în întreaga lume sunt peste 80.000 de îmbolnăviri și au fost constatate 39.000 de însănătoșiri, potrivit OMS.

Cristi Puiu a obținut premiul pentru regie al secțiunii Encounters al Berlinalei pentru filmul ”Malmkrog

redactia@ziarul-bn.ro
preluare g4media.ro și you tube.com

Cineastul Cristi Puiu a fost recompensat, sâmbătă seară, la gala Festivalului de Film de la Berlin, cu premiul pentru regie al secţiunii Encounters pentru lungmetrajul „Malmkrog”, transmite News.ro, citat de www.g4media.ro

Regizorul român nu a fost prezent la gala de premiere a Berlinalei. Actorul Frédéric Schulz-Richard a urcat pe scenă pentru a primi trofeul.