Archive - Oct 27, 2010

Moţiunea de cenzură a picat. Opoziţia a reuşit să strîngă doar 219 voturi. Daniel Oajdea s-a abţinut

 Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a căzut, după ce PSD şi PNL nu au reuşit să obţină decît 219 voturi pentru demiterea Guvernului, mai puţin cu nouă decît la moţiunea iniţiată în vară, informează HotNews.ro Pentru demiterea Cabinetului Emil Boc, opoziţia avea nevoie de 236 de voturi. Continuare aici.

 

Imagini de ilustraţie preluate de pe you tube, de la mitingul de sprijin pentru moţiune.

Indonezia: Două dezastre: tsunami şi o erupţie vulcanică

preluare Russia Today

154 de persoane au murit în urma valului uriaş, şi încă 28 ca urmare a erupţiei vulcanului Mount Merapi, este bilanţul dat publicităţii de autorităţile indoneziene citate de Russia Today tv. Mii de oameni au fost forţaţi să se refugieze, în urma erupţiei vulcanice şi avertismentelor de dezastru emise de vulcanologi.

…loţiunea de cenzură (sau de păduchi)

preluare Alin Fumurescu de pe site-ul VocPublica.net


…si-acum va marturisesc un secret: sunt dependent de politica si, mai cu seama, de politica in vremuri de criza. Ma pasioneaza pana si midterm elections de la americani, o schimabre de cabinet, coalitia conservatori-liberali care conduce Marea Britanie, s.a.m.d. Ba mai nou, fortat intrucatva de imprejurari, a ajuns sa ma intereseze inclusiv politica volatila din Japonia. In mod normal, asadar, o motiune de cenzura in Romania m-ar tine treaz noaptea.

Mănăstirea Voroneţ, mai veche decît se ştia

preluare you tube

 Mănăstirea Voroneţ este mai veche decît se credea, scrie Ştiri.Rol.ro, cîtînd Mediafax. Primul aşezămînt monastic din România, datează înca din perioada domniei lui Alexandru cel Bun, adică perioada 1400-1410, potrivit cercetărilor arheologilor suceveni, informează sursa citată.

Contractele cu băieţii deştepţi din energie: De ce unii cumpără mai ieftin, iar alţii mai scump, şi de ce nu este vîndută energia de la Hidroelectrica pe bursă

preluare HotNews.ro

​Aproape jumatate din cele 17 contracte bilaterale incheiate de Hidroelectrica cu cei care si-au castigat numelel de "baieti destepti" au fost prelungite pana in 2017-2018, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Mihai David. Unul dintre contractele prelungite este cel cu Energy Holding, cel mai mare trader de energie de pe piata. Potrivit directorului Hidroelectrica, pretul mediu la care este vanduta energia, fara a lua in calcul contractul cu Alro, este de 130 de lei/MWh, in conditiile in care costul de productie ajunge la circa 90 lei/Mwh.