Archive - Noi 19, 2010

Ardan: Educaţia este un serviciu pe care statul trebuie să îl asigure. Ep II

Florica Dura

Ideea mamelor elevilor de la Ardan, ca la Şieu, să funcţioneze măcar şcoala de 10 clase, în formula SAM, este îmbrăţişată şi completată de primarul comunei Şieu, inginerul Olimpiu Iuga- Napeu. El este de părere că, la Şieu, se impune înfiinţarea unui liceu agricol, cu scopul de a pregăti viitorii agricultori de pe Valea Şieului.

Mai multe detalii în film

Ardan: Un grup de mame cer dreptul la educaţie pentru copiii lor. Ep. I

Florica Dura

Comunitatea locală din Ardan, comuna Şieu, ne-a solicitat ajutorul pentru a rezolva problema dreptului la educaţie pentru copiii absolvenţi de opt clase, elevi care riscă să rămînă la acest nivel de şcolarizare din cauza unui management defectuos la centru de comună, respectiv la şcoala din Şieu. Aici, deşi aparent şcoala de pe deal, mare şi modernă mai poartă o tablă care o recomandă drept Şcoală de Arte şi Meserii, cu 10 clase, lucrurile nu stau chiar aşa.

Traian Băsescu despre cazul de la Neamţ: Le transmit public şefilor de post să-şi dea demisia. Vreau restructurare în Poliţie într-un an

preluare HotNews.ro


 Presedintele Traian Basescu a declarat joi seara la TVR 1 ca toate structurile guvernamentale au fost atentionate de unul dintre serviciile de informatii despre situatia de la Neamt: "acolo unde auziti de disputele clanurilor acolo exista o problema in relatia politiei cu aceste clanuri". Seful statului le-a adresat un mesaj si sefilor din Politie care ameninta ca demisioneaza daca inspectorului sef de la Neamt este destituit: "Sa-si dea demisia".