Archive - Noi 8, 2010

Jose Manuel Barroso la Cotroceni: CE susţine aderarea României la spaţiul Schengen. Nu există o legătură legală între aderare şi reformele juridice, dar România trebuie să convingă

redactia@ziarul-bn.ro

 Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat luni la Cotroceni ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen este sustinuta de Comisia Europeana. "Cheia este de a ne asigura ca toate conditiile tehnice sunt asigurate astfel incat consilul sa poata lua o decizie", a spus Barroso, potrivit HoNews.ro

Bistriţa: Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil sînt protectorii Jandarmeriei

redactia@ziarul-bn.ro

Jandarmii bistriţeni au fost felicitaţi de şeful Jandarmeriei Române, generalul Olimpiodor Antonescu, informează Biroul de Presă al unităţii judeţene de jandarmi Bistriţa-Năsăud, cu ocazia sărbătorii protectorilor lor, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Colonelul Ionel Cimuca a citit mesajul de felicitare.

Foto: Jandarmeria BN

Vladimir Putin a condus o maşină de curse cu 240 de km pe oră

preluare Russia Today

 Premierul rus, Vladimir Putin a condus duminică 7 noiembrie o maşină de Formula 1 pe un circuit de lînga St. Petersburg, cu o viteză care pe alocuri a atins 240 de km/h, informează Russia Today. 

Nicolae Labiş : Ceas greu

preluare you tube

 Doamne, cîtă tristeţe şi frunză!
Te dărui şi n-ai cui,
Te dărui nimănui.
Buzele se desfac zîmbind a milă,
Vinul gîlgîie-n silă.
O durere estompată şi surdă
Bîntuie inima mea.

Singurătatea vibrează-n timpane
Cu sunet de scoică,
E ceasul somnului.
Paşi stinşi, paşi stinşi. E ea?
Altcineva.
Îţi vine să ţipi de mînie
Că nu simţi părere de rău!
Ceasul somnului. Ochi aţintit.
Orb, surd, cu voce anemică.
Plîns de neputinţă-n infinit.

Rugul aprins III - Soluţia religioasă poate salva omenirea

preluare you tube

IPS Antonie Plămădeala, potrivit clipului preluat de pe you tube, spune în acest episod, citîndu-l pe Malraux că, singură soluţie pentru ca omenirea să evite disoluţia, este întoarcerea la soluţia religioasă!

Detalii în fim.

Sate care lunecă-n uitare: Neţeni

Florica Dura

La doar 4 km din centrul localităţii Domneşti, comuna Mărişelu, pe un drum de hotar, destul de bine întreţinut de autorităţile locale, poţi ajunge într-un sătuc aproape uitat de lume: Neţeni. Puţină lume ştie că, acest sat, în care mai vieţuiesc cam 30 de persoane înaintate în vîrstă, a dat judeţului Bistriţa-Năsăud destule personalităţi, atît în zona intelectuală, cît şi în cea tehnică.

Astăzi creştinătatea celebrează Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

preluare you tube

 Intrepretarea aparţine grupului psaltic Stavropoleos.

Nuanţe după moartea lui Adrian Păunescu

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă


Între condamnarea anticomuniştilor teoretici şi osanalele dezgustătoare de la Postumitatea TV, Adrian Păunescu a împărţit, din sicriu, România în două, aşa cum numai alegerile prezidenţiale o mai făcuseră. Mi-e dor de nişte nuanţe, aşa că, dacă vă aşteptaţi la o execuţie sau, dimpotrivă, la o căinare a poetului, nu are rost să citiţi rândurile de mai jos.