Archive - Oct 2010

Octombrie 29th

Halloweenul, este o sărbătoare satanică?! Ep. I, II, III şi IV

Primim la redacţie

Pentru că părerile sînt împărţite cînd vine vorba de această sărbătoare, ne permitem să postăm un documentar pe care l-am primit la redacţie, şi a cărui concluzii, sînt că  Halloweenul este o sărbătoare satanică. Puteti urmări aici toate cele patru episoade ale documentarului.

 http://www.youtube.com/watch?v=W09mvls3GbQ

http://www.youtube.com/watch?v=jSHEKNDJmQM&feature=related

Trei primari de comune şi mai mulţi reprezentanţi de firme condamnaţi penal definitiv pentru fraudarea fondurilor UE, în 2010

redactia@ziarul-bn.ro

Peste 20 de inculpati au fost condamnati penal prin unsprezece decizii definitive ale instantelor din tara, in 2010, pentru fraudarea fondurilor europene - potrivit informatiilor pe care instantele de judecata le-au transmis DNA, informează HotNews.ro citînd EurActiv.ro. Prejudiciile stabilite variaza de la cateva sute de euro pana la circa 100.000 de euro. Pedepsele constau in inchisoare de cel mult 4 ani, cu suspendare conditionata pe termen de incercare.

Tăşuleasa Social a plantat 6.000 de puieţi pe un teren ce aparţine satului Posmuş

Florica Dura

Un proaspăt voluntar, dornic de fapte, pe nume Istrate Păun, Alin Uhlmann-Uşeriu preşedintele Tăşuleasa Social vorbind despre acţiunea în desfăşurare, Grigore Avram, directorul ITRSV Clluj Napoca, aducîndu-ne aminte de sfinţenia pădurii: acesta este rezumatul clipului pe care vi-l recomandăm, şi la care anexăm comunicatul remis presei de Asociaţia Tăşuleasa Social.
 

 

Capre negre pe zăpada albă!

Florica Dura

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vînătoare Cluj-Napoca informeză printr-un comunicat remis presei că, în urma recensămîntului caprelor negre din Parcul Naţional Munţii Rodnei, desfăşurat ieri 28 octombrie au fost observate 126 de exemplare de Rupicapra Rupicapra.. La acţiune au fost prezente 62 de persoane care au strabatut 17 trasee stabilite anterior. Potrivit comunicatului citat, evaluatorii au fost nevoiţi să parcurgă prin zăpadă aproape jumătate din trasee.

Şieu-Posmuş: Pădurea de pin, creşte în urma voluntarilor

Florica Dura

Asociaţia Tăşuleasa Social în colaborare cu ITRSV Cluj, Ocolul Silvic  Bistriţa - Valea Şieului, şi Primăria Şieu, a organizat sîmbătă 23 octombrie la Posmuş, Comuna Şieu, o acţiune de împădurire la care au participat 200 de voluntari.
Despre senzaţia acesteia şi efectul în timp, ne vorbesc: Florina Sermeşan, voluntară şi Olimpiu Iuga-Napeu, primarul comunei Şieu.

Mai multe detaţii în filmul ataşat.

Enya - Caribbean Blue

preluare you tube

 Noi simţeam nevoia unei muzici armonioase, aşa că vă oferim şi vouă!

Octombrie 28th

Inimă lîngă inimă

Primim la redacţie

Joi, 28 octombrie, preşcolarii Grădiniţei cu Program Normal nr. 18, însoţiţi de prof.

Artizanii de pe Valea Bîrgăului expun la Sala Polivalentă din Bistriţa

Florica Dura

 Standul artizanilor de pe Valea Bîrgăului a polarizat atenţia participanţilor la Expo Bistriţa Octombrie 2010. Despre tradiţii, sarmale şi proiecte de viitor, care să pună în valoare meşteşugarii din localităţile de pe Valea Bîrgăului vorbesc, Adriana Tăut şi Doina Monda, cele două organizatoare ale standului de produse artizanale. Mai în glumă, mai în serios, primarul oraşului Bistriţa, Ovidiu Creţu şi directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar s-au delectat cu vre-o două găluşte, învelite-n foi de varză!

Mai multe detalii în filmul ataşat. 

Crosul "Maria Cioncan", ediţia III- a

Primim la redacţie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud înformează că, vineri, 29 octombrie 2010, începând cu orele 11,00, în localitatea Maieru va avea loc concursul de cros Memorialul „Maria Cioncan”, ediţia a III-a. Organizatori ai concursului sunt: Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Grupul Şcolar „Liviu Rebreanu” Maieru şi Asociaţia Sportivă Şcolară „Maria Cioncan”.

Bistriţa - Bîrgăului: Prezentarea strategiei GAL Bîrgău -Călimani, partea I

Florica Dura

De curînd, la Primăria Bistriţa Bîrgăulu, a avut loc prezentarea strategiei de dezvoltare a GAL Bîrgău -Călimani. Prezent la întîlnirea reprezentanţilor comunităţilor locale partenere în microregiuniea  Bîrgău- Calimani, primarul comunei Dumitriţa, Ioan Moga, preşedintele ales al acestei asociaţii, a urmărit prezentarea punctuală a dosarului GAL.

Mai multe detalii în filmul ataşat.