Archive - Oct 1, 2010

Doi militari bistriţeni, ucişi în Afganistan

redactia@ziarul-bn.ro
preluare Ştiri.Rol.ro

Doi militari bistriţeni au murit in aceasta dimineata in Afganistan, iar un altul a fost ranit, dupa ce transportorul Humvee in care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Cei doi militari ucisi, sergentul major Marius Florin Sfeches, de 25 de ani, si soldatul Cristian-Petru Filip de 26 de ani, ambii necasatoriti, fac parte din Batalionul 812 Manevra Şoimii Carpatilor din Bistriţa, informeaza Ministerul Apararii.

 

Ambasadorul Mark Gitenstein a transmis condoleanţe familiilor militarilor români care au murit vineri în Afganistan: SUA şi NATO le datorează recunoştinţă

preluare HotNews.ro

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a transmis un mesaj de condoleante familiilor militarilor romani care au murit vineri in Afganistan. Sergentul major Marius Florin Sfeches si soldatul Cristian-Petru Filip au fost ucisi in timpul executarii unei misiuni pe teatrul de operatiuni afgan, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE in care se aflau.​ Un alt soldat a fost ranit in urma atacului. 17 militari romani au murit pana acum in Afganistan, iar alti 55 au fost raniti.

Iata mesajul ambasadorului american:

Mesaje de condoleanţe pentru familiile militarilor bistriţeni decedaţi

citynews.ro

Presedintele Romaniei, Traian Basescu si Ministerul Afacerilor Externe au transmis mesaje de condoleante familiilor celor doi militari bistriteni, ucisi in Afganistan.

 

Mamă adoptivă: Patru pui de tigru au fost adoptaţi de o căţea

preluare you tube

 Întîmplarea s-a petrecut în China. Detalii în clipul preluat de pe you tube.

Despre conceptul imbătrînirii active

primim la redacţie


De zece ani pe 1 Octombrie este marcata "Ziua Internationala a Varstnicului". Institutiile administrative ale statului se implica de la un an la altul - prin comparatie – din ce in ce mai mult. Asa si trebuie, daca ne gindim la actualele propuneri ale Consiliului Europei care propune pentru 2012 “ Anul european al îmbătrânirii active”. Consideratiile de la care se pleaca, ne privesc pe absolut toti!!!

100 de ani de la naşterea Sfîntului Ardealului, Părintele Arsenie Boca - partea II-a

preluare you tube

Parintele Arsenie Boca a stat la Sfîntul Munte timp de 3 luni, îşi aduce aminte Părintele Teofil Părăian, în filmul realizat de TVR şi preluat de pe you tube.

O nouă planetă Pămînt?

preluare Russia Today

Astronomii au anunţat că au descoperit un o nouă planetă care seamănă cu Pămîntul şi ar putea sprijini viaţa. Noua planetă se află direct în mijlocul a ceea ce este menţionat ca zona de locuit sau Goldilocks (Gliese 581 g), informează Russia Today. Spre deosebire de oricare dintre cele aproape 500 de planete cunoscute, şi aflate în sistemul nostru solar, astronomii au descoperit noua planetă în afara sistemului solar în care se află Pământul. Potrivit specialiştilor,  planeta nou descoperită ar conţine apă în stare lichidă.

Legenda filmului american Tony Curtis a murit

preluare you tube

 Celebrul actor împlinise 85 de ani. Mai multe detalii şi imagini din filmele în care a jucat, cît şi un microinterviu în care Tony Curtis vorbeşte despre biografia sa personală şi artistică, realizat recent, puteţi urmări în filmul preluat de pe you tube.