Archive - Feb 11, 2010

Despăgubire un milion de euro, în cazul morţii lui Toni Tecuceanu

redactia@ziarul-bn.ro

 

Potrivit cotidianului Adevărul, Paul Tecuceanu, fratele „cîrcotaşului“, vrea să-l atace în instanţă pe directorul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş“, Adrian Streinu-Cercel. Avocatul Ciprian Şoldea a declarat pentru „Adevarul de Seară“ că în cazul în care spitalul va fi declarat vinovat, fratele „cîrcotaşului“ ar putea primi o despăgubire de aproape 1.000.000 de euro, potrivit sursei citate.

 

Toate pensiile speciale vor fi recalculate pe baza principiului contributivităţii şi vor scădea doar acele pensii care nu au fost calculate în baza acestui principiu

redactia@ziarul-bn.ro
Comunicat de la Guvern

 

GUVERNUL ROMÂNIEI

Data: 11.02.2010

 

 

PRECIZARE

 

În legătură cu informaţiile apărute în mass-media, referitoare la Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să facă următoarele precizări:

 

1. Toate pensiile speciale vor fi recalculate pe baza principiului contributivităţii şi vor scădea doar acele pensii care nu au fost calculate în baza acestui principiu.

Dorel Nistor: tenisul de masă mă ajută să mă concentrez şi să fiu optimist!

Florica Dura

 

Dorel Nistor este jandarm, dar marea lui pasiune este tenisul de masă. Tînărul spune că, pe lîngă cupele şi diplomele pe care le-a cîştigat participînd la concursuri, acest sport îl ajută să se concentreze şi să fie mai optimist. El a participat zilele trecute, la un concurs pentru amatori, unde, din 48 de participanţi din toată ţara, s-a clasat pe primul loc.  

Un argentian a salvat viaţa unui şofer, ce urma să fie lovit de tren!

Florica Dura

 

Şoferul aflat în camioneta Fiorino, a rămas înţepenit pe şinele căii ferate. Înainte ca trenul să lovească în plin camioneta, un bărbat care a văzut scena de pe o motocicletă oprită la trecerea de nivel, a ţişnit şi a împins camioneta, salvînd astfel viaţa şoferului. Nu se cunoaşte identitate salvatorului! Întîmplarea s-a petrecut ieri în Tigre, Argentina.

Imagini preluate de pe you tube.

Întîmplare adevărată, despre o faţă de masă, credinţă şi un miracol!

redactia@ziarul-bn.ro

Un preot tînăr şi soţia lui ajung la prima lor parohie. Se întîmpla într-o zi de octombrie. Găsesc biserica în care el urma să slujească, într-o stare deplorabilă ... Iau totul ca pe o încercare a lui Dumnezeu, şi, cu entuziasm, îşi propun să restaureze lăcaşul, astfel încît, de Crăciun, să poată oficia prima slujbă. Muncesc din greu. Repară pereţii, tîmplaria, refac picturile, curăţă. Pe 18 decembrie biserica e aproape ca nouă. A doua zi însă, o vijelie cumplită se bate asupra localităţii.

Mărul a bătut...para!

redactia@ziarul-bn.ro

 

 

Jandarmi...grupa mica!

Florica Dura

 Acţiune educativă a Jandarmeriei Bistriţa-Năsăud la Grădiniţa 12

 Micuţii, încîntaţi de prezenţa jandarmilor în mijlocul lor, s-au hotărît ca atunci cînd vor creşte mari, să se facă... jandarmi! Chiar dacă, momentan sunetul sirenei maşinii de intervenţie, îi cam sperie! 

Detalii despre acţiunea de la grădiniţa 12, am primit de la locotenentul Georgeta Căşvan, purtător de cuvint al IJJ BN.