Archive - Sep 2010

September 30th

Rusalka, o poveste despre credinţă, desenată de un rus genial: Aleksandr Petrov

preluare you tube

Mihnea Măruţă mi-a re-adus în minte povestea desenată de rusul Alexandr Petrov, Rusalka. Mai mult pictată decît desenată, povestea rusalkăi, narează în imagini iniţierea dureroasă a unui tînăr ucenic, salvat în ultimul moment prin rugăciunile şi sacrificiul suprem al bătrînului ascet care îl luase sub oblăduire. O poveste mai mult decît frumoasă, o poveste fascinantă despre moarte şi viaţă, în care bătrînul ascet, reuşeşte să elibereze din captivitatea apelor, chiar şi sufletul tinerei rusalce.

Secret: Este noul videoclip al lui Seal, în care artistul apare alături de soţia sa, Heidi Klum

preluare you tube

 Conţine şi scene tandre cu cei doi soţi, în intimitate şi aproape goi.

Paul Goma: 75 de ani de la naştere

preluare Romanian Global News


Institutul de Filologie al AŞM şi Uniunea Scriitorilor din Moldova organizează, pe 4 octombrie, cu începere de la ora 10.00, în Sala Azurie a AŞM (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 1), un eveniment ştiinţific consacrat jubileului de 75 de ani de la naşterea scriitorului Paul Goma.

Land Art editia a III-a Singeorz-Bai, este pe You Tube

redactia@ziarul-bn.ro

 Simpozionul Naţional de Land Art ediţia a III-a Sîngeorz-Băi, Dosul Gîrciului 2010.

Consilierii au uitat de detectoarele de fum de la spital. Gloria joacă la Bistriţa cu Unirea Urziceni. Este nevoie de sange !!!! Malurile lacului Colibiţa, curăţate astăzi de voluntari

redactia@ziarul-bn.ro

Citynews:  Consilierii au uitat de detectoarele de fum de la spital 

S-au dat milioane la drumuri insa nu s-au gasit doua mii de lei pentru dotarea Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud cu detectoare de fum.

 

CODECS pentru Leadership în căutarea Liderilor pentru mileniului III

redactia@ziarul-bn.ro

Fundatia CODECS pentru Leadership va organiza mîine, 1 octombrie 2010, începînd cu orele 13:00, o prezentare a programului Liderii Mileniului Trei, potrivit comunicatului remis presei. Evenimentul va avea loc în Sala de Consiliu a Primariei Bistrita, invitaţii acestuia fiind  reprezentanţi ai Colegiilor Naţionale "Andrei Mureşanu", "George Coşbuc", "Liviu Rebreanu" şi ai Colegiului Tehnic INFOEL, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai mediului de afaceri din Bistriţa-Năsăud, informează documentul citat.

Guvernul a eliminat impozitul minim şi a aprobat un set de măsuri pentru sprijinirea firmelor

preluare HotNews.ro


Emil Boc a anuntat miercuri eliminarea impozitului minim incepind cu 1 octombrie. Deocamdata, Guvernul nu a introdus anuntatul impozit forfetar pentru sectoarele economice cu potential de evaziune, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, anuntind ca acesta va fi introdus de la 1 ianuarie 2011. Ialomitianu a afirmat ca eliminarea impozitului minim va avea un impact asupra veniturilor la buget de un miliard de lei in 2011.

Alte masuri anuntate de Emil Boc:

Warren Buffett şi Bill Gates - vizită fructuoasă în China

preluare Russia Today

Vizita lui Warren Buffett şi a lui Bill Gates în China,  a fost un succes, potrivit unui comunicat dat de Bloomberg, care informează că, cei doi miliardari americani au avut întîlniri cu 50 de lideri şi oameni de afaceri şi filantropi chinezi, potrivit Russia Today.

Despre Părintele Arsenie Boca -partea II -a

preluare you tube

Părintele Teofil Părăian, pe vremea cînd încă era în trup duhovnicul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, îşi aducea aminte... Film realizat de TVR şi preluat de pe you tube. 

Secretul Universului!

preluare you tube

"Realizează că, singurul lucru asupra căruia ai control absolut este atitudinea ta"!