Archive - Iul 30, 2010

Pericol potenţial la Valea Vinului

Florica Dura

Furtuna din 22 iulie, ce s-a abătut asupra localităţii rodnene Valea Vinului, a antrenat în cursul său şi un bolovan imens care era cît pe ce să formeze pe Izvorul Roşu un alt baraj natural, ce putea pune în pericol mai multe gospodării. Oamenii spun că, a  fost un noroc pentru ei că în acea după amiază nu a plouat atît de tare spre Vîrful Roşu, şi pîrîul nu a avut destulă forţă pentru a disloca pietroiul, astfel că au scăpat doar cu inundaţia  de pe Valea Secii. De altfel, în imaginile pe care vi le prezentăm , se pot vedea resturile lemnoase care au fost curăţate de ploile torenţiale care au spălat versanţii, resturi care ar fi putut  cauza şi alte necazuri, sătenilor din Valea Vinului.

Autorităţile judeţene de mediu au cerut PNMR să dea acordul pentru ca pietroiul să fie dinamitat şi astfel îndepărat pericolul formării unui potenţial baraj distrugător pe Izvorul Roşu. Solicitarea s-a făcut sub coordonarea  Prefecturii BN.

Cîntecul ocarinei - Diego Modena

preluare you tube

 1,5 milioane de accesări pe you tube

Infloriri - oferite de you tube

preluare you tube

Sate care lunecă-n uitare : Jeica

Florica Dura

Elma neni, Ioşca baci, tanti Ilona şi Erji neni, sînt doar cîţiva din bătrînii pensionari ai satului Jeica, care trăiesc fiecare zi din săptămănă  aşteptînd sîmbăta şi duminica pentru ca cei dragi de la oraş, să vină acasă, să le umple curtea, casa şi inima de bucurie şi de sens.