Archive - Dec 13, 2010

Bistriţa: Ave Maria de F. Schubert

Florica Dura

În interpretarea sopranei Silvana Coltor, sîmbătă 11 decembrie, la Concertul Extraordinar  " În aşteptarea Crăciunului", organizat de Fundaţia Societatea de Concerte şi sponsorizat de firma LuxelAcalis. SRL:

Rusia caută talente: Premierul Putin a cîntat la un concert de binefacere, la care au participat actori celebri

preluare Russia Today

Premierul rus a făcut publicul să ia notă, că el a cântat la o strangere de fonduri de caritate, scrie Russia Today.  Recepţia dată pe un stadion de gheaţă în Sankt Petersburg a fost dedicată luptei împotriva cancerului copiilor, ocazie cu care celebrităţi internaţionale, inclusiv Kevin Costner, Gerard Depardieu, Mickey Rourke, Sharon Stone, Kurt Russell, Vincent Cassel, Monica Belucci, Ornella Muti, Goldie Hawn şi mulţi alţii au participat la concert.

Detalii în clipul preluat de pe you tube.

Jandarmii au primit colindători

Primim la redacţie


Conform tradiţiei, în această perioadă cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud au fost vizitate de colindători, informează IJJandarmi BN într-un comunicat de presă.
Primii care au vestit jandarmilor Naşterea Mântuitorului au fost elevii clasei a IV a B de la Şcoala Generală Nr. 5 „Lucian Blaga”, din municipiul Bistriţa, însoţiţi de învăţătoarea Maria Mircea şi de profesoara de limba engleză, Florica Dehelean.

Românca Andreea Olariu a cîştigat premiul juriului în finala concursului"Io canto"

preluare you tube

Andreea Olariu, romanca de 14 ani cu o voce de exceptie, a castigat duminica seara premiul juriului in finala emisiunii- concurs "Io canto" ("Eu cant"), desfasurat in Italia, scrie newnotizie.it.

Ea a primit premiul Bravo Bravissimo Fundatiei Mike Bongiorno. Acesta consta intr-o bursa de studii la Music Art and Show din Milano.

Andreea a interpretat melodia "I surrender" a cantaretei Celin Dion si a putut fi vazuta pe canalul italian Canal 5 Mediaset.

Maria Cunţan: Crăciun

Vasile George Dancu

Şed copiii sus, pe vatră,
E-ntuneric în bordei,
Mama-i dusă-n sat să ceară
De pomană pentru ei.
Prin fereastră bate vântul,
Lumânarea s-a topit –
A-nserat pesemne mama
La măicuţa de la schit.
Tatăl lor cel dus din lume
Va trimite azi de sus
Pâine şi hăiniţă nouă
Fiindcă s-a născut Iisus...
... Într-un staul – aşa se spune –,
Fără foc – ce frig i-o fi!
Şi pe rând li se-nchid ochii
Somnoroşilor copii.

 

Foto: Ironicblonde¤s

APM BN: 5 noi situri Natura 2000

Florica Dura

Directorul APM BN, Ştefan Mureşan spune că în acest final de an se vor realiza dosarele pentru încă cinci sit-uri Natura 2000, în contextul în care UE a considerat că în partea continentală nu avem destule astfel de zone proejate.

Detalii în clipul ataşat.