Archive - Dec 7, 2010

Paris: Retrageri de bani în numele unui grup de protest "Salvaţi bogaţii" iniţiat de fostul fotbalist Eric Cantona

preluare Russia Today

Un grup de protestatari îmbrăcaţi în costume vărgate şi purtînd peruci de culoare verde neon şi-au golit conturile bancare ca urmare a apelului fostului fotbalist Eric Cantona, de a protesta împotriva practicilor exclusiviste ale băncilor, transmite Russia Today. Detalii în clipul preluat de pe you tube.

Columbia: 20 de morţi şi peste 100 de persoane dispărute în urma alunecărilor de teren devastatoare

preluare Russia Today

Salvatorii au recuperat 20 cadavre în urma alunecărilor de teren de duminică 5 decembrie, petrecute în Columbia, transmite Russia Today,  şi au anunţat că cel puţin 100 de persoane au fost date dispărute, după ce o suburbie săracă a fost acoperită de tone de pămînt ud. Alunecarea de teren a fost declanşată de ploile cele mai grave din Columbia, din ultimii 40 de ani, transmite sursa citată. Mii  de oameni au fost alungaţi din casele lor din cauza pericolului de a fi înghiţiţi de pămînt.

Spionajul biometric

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, a fost arestat

preluare HotNews.ro

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost arestat marti in Marea Britanie in baza unui mandat european emis de Suedia, a anuntat politia metropolitana din Londra, potrivit Reuters.

Australianul in varsta de 39 de ani este acuzat de "infractiuni sexuale", dupa ce doua femei au depus plangeri impotriva sa.

Assange a amenintat recent ca va dezvalui parola unui fisier "asigurare" pe care l-a pus la dispozitia vizitatorilor site-ului incepand cu luna iulie, in cazul in care autoritatile incearca sa ii intrerupa activitatea.

Casa Verde: Fonduri suplimentate pentru persoane fizice, debut de program pentru instituţii, primării şi biserici

Florica Dura

 Directorul APM Bistriţa-Năsăud, Ştefan Mureşan a declarat pentru www.ziarul-bn.ro că, programul Casa Verde pentru persoane fizice a fost suplimentat din cauza numărului mare de solicitări. Doritorii mai pot depune dosare de solicitare toată luna decembrie pentru obţinerea fondurilor.

O informaţie de ultimă oră, în domeniul protecţiei mediului şi scăderii poluării cu noxe, este faptul că, începînd cu data de 15 decembrie Fondul de Mediu lansează Programul Casa Verde pentru instituţii, primării şi biserici. 

…Rezoluţie anti-corupţie

de la Alin Fumurescu citire şi de pe you tube preluare
…asa am primit-o, asa v-o dau : zice Alin Fumurescu pe platforma voxpublica, si noi, dăm mai departe, cum am preluat (nota.red).

Consolidarea integritatii politice in partidele de centru-dreapta din Europa Centrala si de Est

Conferinta internationala – Bucuresti, Romania – 3-5 Decembrie 2010

Palatul Parlamentului - Sala „Drepturile Omului”

Rezolutie finala privind