Archive - Dec 15, 2010

Haos la Moscova: Aproape 1000 de persoane au fost arestate în urma unor ciocniri interetnice

preluare Russia Today

Aproximativ o mie de persoane au fost arestate, unele dintre ele înarmaţe, după ce sîmbătă au avut loc mai multe ciocniri violente consecutive uciderii unui fan al fotbalului, transmite Russia Today. Detalii în filmul preluat de pe you tube.

Acestia sint banuiti ca ar fi planuit sa participe la un miting nationalist in centrul capitalei. Politia e in alerta din cauza tensiunilor rasiale izbucnite dupa ​uciderea unui rus intr-o inclestare cu etnici caucazieni la 5 decembrie.

Decembrie 1989 - Timişoara

preluare you tube

 21 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989!

Bancul zilei: Consumat la masă, peştele regenerează materia cenuşie?

Primim la redacţie

 Marele scriitor irlandez George Bernard Shaw a fost invitat ca punct de atracţie la masa unor aristocraţi. Amfitrioana, cunoscută pentru inteligenţa sa cam şubredă, făcu imprudenţa să-l întrebe:
- Spuneţi-mi, vă rog; am auzit că peştele regenereaza materia cenuşie. Ce peşte mă sfătuiţi să consum ?
- Balena ! - răspunse prompt Shaw.

E clar! A venit iarna!

redactia@ziarul-bn.ro

Sportul bistriţean face cinste

 
(P)

Primeşti un butoi de bere şi iţi trimiţi soţia în oraş, cu limuzină şi şofer la scară. E tot ce-ţi doreşti ca să poţi vedea liniştit meciul săptămânii. Decupează talonul din pagina 10 a săptămânalului Sportul bistriţean. Răspunde corect la o întrebare şi trimite-l pe adresa redacţiei sau pune-l în urnele pregătite în magazinele Casa de Vis. În fiecare săptămână, poţi câştiga, prin tragere la sorţi, un butoi de bere şi o masă copioasă la Restaurantul Romance.

Italia: Ciocniri violente între protestatari si forţele de poliţie

Cel puţin 50 de poliţişti şi 40 de protestatari au fost răniţi şi sute de studenti s-au ciocnit cu forţele de poliţie în apropiere de reşedinţa lui Silvio Berlusconi  din capitala Italiei, marţi 14 decembrie, transmite Russia Today.  Revolta a fost generată de votul de încredere pe care Parlamentul l-a acordat Guvernului consua de Silvio Berlusconi. 

Făurirea societăţii socialiste multilateral televizate…

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă


… şi întoarcerea României spre comunism. Acestea sunt obiectivele – unul, social, celălalt, mental – către care părem a tinde chiar şi în absenţa Partidului unic (ce-i drept, clonat în partide mai mici). E concluzia neoficială şi nerostită a sondajului de opinie intitulat “Atitudini şi opinii despre regimul comunist din România”, realizat de CSOP şi dat publicităţii săptămâna trecută.

Traian Băsescu: România a scăpat de incapacitatea de plată. Dacă vor fi adoptate legea salarizarii şi cea a bugetului, ţara îşi va consolida situaţia economică

preluare HotNews.ro şi you tube

 "Romania a scapat de incapacitatea de plata, iar daca vor fi adoptate legea salarizarii si cea a bugetului, tara va intra intr-o perioada in care-si va consolida situatia economica", a declarat marti presedintele Traian Basescu. Intr-o conferinta de presa organizata la Cotroceni, seful statului a mai spus ca "nu exista niciun un sistem de justitie din interiorul UE care sa fi facut atata rau locuitorilor cat a facut sistemul de justitie din Romania romanilor". Basescu a spus ca "chiar inima sistemului de justitie, CSM, este in situatia cea mai dificila".

Julian Assange rămîne în închisoare la Londra, după ce eliberarea condiţionată a fost contestată

preluare HotNews.ro

Suedia a decis marti sa faca apel impotriva eliberarii conditionate a fondatorului site-ului WikiLeaks, decisa de justitia britanica, a anuntat reprezentantul legal al autoritatilor de la Stockholm la Londra. Astfel, Julian Assange va ramane in inchisoare la Londra, relateaza AFP.

Reprezentantul autoritatilor suedeze, Gemma Lindfield, a anuntat in fata unui tribunal din Londra decizia autoritatilor suedeze de a face apel impotriva eliberarii sub cautiune a lui Assange. Justitia britanica trebuie sa examineze apelul in termen de 48 de ore.