Archive - Iul 22, 2010

...ce ştie Angela Merkel despre Moldova şi nu ştim noi?

preluare de pe voxpublica.net, autor Alin Fumurescu

…multi au observat agitatia mediatica europeano-rusa din ultimele zile, o agitatie aparent legata de numarul moldovenilor care, profitand de obtinerea cetateniei romane, vor intra in Uniunea Europeana pe usa din dos, carora li s-ar adauga niscaiva pretetii teritoriale ale Romaniei fata de Ucraina. Sa lasam pentru moment la o parte subtirimea pana la transparenta a acestor acuzatii.

Ghimpu cere ajutorul parlamentelor lumii pentru retragerea trupelor ruse de ocupaţie din Basarabia

redactia@ziarul-bn.ro
preluare Romanian Global News

In cadrul Conferintei Mondiale a presedintilor de Parlament care se tine la Geneva, Presedintele Parlamentului de la Chisinau, Mihai Ghimpu, a cerut colegilor sai, presedinti de parlamente, sprijinul in procesul de retragere neconditionata, imediata si transparenta a armamentului si munitiilor rusesti de pe teritoriul Basarabiei, deoarece „aceasta armata indirect sprijina autoproclamata republica transnistreana”, transmite Romanian Global News citand Deca- press. "Retragerea imediată, necondiționată și transparentă a armanentul și munițiilor de pe teritoriiul R.

Update: Zicu va juca la Timişoara. Gata de luptă

redactia@ziarul-bn.ro

Antrenamentul de dimineaţă a încheiat pregătirile de acasă ale Gloriei Bistriţa, pentru noul campionat. Dacă la ora 10 temperatura era suportabilă, finalul pregătirii sportivilor s-a desfăşurat la peste 30 de grade, cum probabil vor fi şi la Timişoara sîmbătă seara. Pe terenul II a fost prezent şi ultimul (re)venit în lot,Nalaţi, care însă are şanse mici să fie inclus în lotul de 18 cu care va fi abordat meciul din prima etapă.

Documentar şocant. Aceşti oameni au fost în moarte clinică şi au văzut iadul! Episodul IV

 "Există o viaţă după moarte şi acolo nu sînt toate bune".

Important! Firma bistriţeană LuxelAcalis a fost primită în The British Institute of Cleaning Science

redactia@ziarul-bn.ro

 Directorul general al firmei bistriţene SC LuxelAcalis SRL, inginerul Mihaela Iulia Ivanov a declarat că, în urmă cu o săptămînă, firma pe care o conduce a fost primită ca membru cu drepturi depline în Înstitutul Britanic de Cercetare în domeniul Curăţeniei.  Acest club select, din care fac parte cele mai mari firme de curăţenie din lume, are ca preocupare păstrarea unui mediu curat şi educaţia ecologică, a precizat Mihaela Ivanov.

Temperaturi ridicate în toată ţara

redactia@ziarul-bn.ro

Meteorologii au emis o prognoză de caldură şi disconfort termic pentru întreaga ţară în ziele de joi şi vineri. Temperaturile maxime vor atinge valori de 35-36 de grade.

Joi si vineri vremea va fi calduroasa in toate regiunile, iar in orele dupa-amiezelor indicele de confort termic (ITU) va depăşi pragul critic de 80 în zonele de campie şi local in restul teritoriului, potrivit ANM.

 

PS. Pentru a vă răcori, măcar mental, va invităm să priviţi clipul preluat de pe you tube.

Rezultate titularizări

redactia@ziarul-bn.ro

Puteţi vedea aici rezultatele finale (după contestaţii) obţinute de candidaţi la concursul pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante/rezervate, desfăşurat în data de 14 iulie 2010.