Archive - Mai 5, 2010

Bătălia pentru bogăţiile Roşiei Montane a fost mutată pe câmpul Bruxelles-ului

preluare Curentul

Imensele interese economice vizavi de exploatarea resurselor aurifere de la Roşia Montană au depăşit pragul naţional pentru a trece la un nivel superior, cel european. Dacă această chestiune a divizat atåt clasa politică mioritică, cåt şi societatea civilă, problema aurului de la Roşia Montană este în prezent aruncată în curtea instituţiilor europene, în speranţa că acestea, în perioadă de criză economică, vor fi mai sensibile la cererile formulate direct sau indirect de către compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), care doreşte să exploateze bogatele resurse miniere din zonă.

Campusul şcolar de la Teaca, creşă pentru broaşte!

Florica Dura

 Pentru că exemplul negativ al campusului de la Teaca, ar putea determina autorităţile bistriţene să fie atente la cît de tare se bagă în "construcţia" altor asemenea mega proiecte, reactualizăm demersul nostru jurnalistic de săptămîna trecută, pe post de clopoţel de alarmă!

Ideea guvernării Tăriceanu de a construi mai multe campusuri şcolare în ţară, şi nu în ultimul rînd în judeţul Bistriţa-Năsăud, are toate şansele să se trasforme în mai multe gropi în care se pot creşte broaşte, peşti sau altele. Cel puţin în cazul campusului din localitatea Teaca, cele două "bazine" de colectare a apei pluviale ar putea fi folosite pentru... creşterea crapilor, să zicem! Ca să nu mai spunem că vecinii investiţiei începute şi care nu se ştie dacă va fi terminată vreodată, au început deja să deconteze "avantajul".

Picasso a stabilit un nou record mondial: 106 milioane de dolari pentru un tablou

Pictura "Nu au Plateau de Sculpteur", realizata de artistul spaniol Pablo Picasso in 1932, a fost achizitionata la licitatie pentru suma record de 106,4 milioane de dolari, informeaza Reuters, citat de HotNews.ro.Lucrarea, care nu a fost expusa pentru public in ultimii 50 de ani, o infatiseaza pe iubita artistului, Marie-Therese Walter, subiect frecvent in picturile sale.

Pictura era estimata initial la 70-80 de milioane de dolari.

 

Foto: Reuters

Invitaţie la drumeţie

Florica Dura

Izvoarele Rebrei, un loc, unde susurul apei se tranformă în linişte!

Puteţi ajunge acolo, pe varianta Rebra, Parva sau din Telciu, prin Telcişor, urmînd Drumul Verde. 

Încă un exemplu că se poate!

redactia@ziarul-bn.ro

Tony Melendez s-a născut fără mîni. La 16 ani a început să cînte la chitară. Cu degetele de la picioare, dar parcă ar cînta cu mai multe mîini!

DN 17 C intră în reparaţii

Florica Dura

 DN 17 C de la Salva pînă la limita cu judeţul Maramureş intră în reparaţii, declara zilele trecute, Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumuri Naţioanle Bistriţa-Năsăud. Ieri, am trecut pe acel drum, şi în dreptul localităţii Salva, am filmat ce se poate vedea în clip. Se plantează indicatoarele! E un început!

Trei prostituate vor presta...în interesul comunităţii!

Prin comunicatul IJJandarmi BN,  săntem înformaţi că trei prostituate de pe centura Bistriţei au de plată la buget" 7.202,5 lei, atât valorează amenzile acumulate de către trei contraveniente pe linie de prostituţie şi neachitate până în prezent. Din nou instanţa a hotărât la cererea consilierului juridic al unităţii, lt. Florian Săraru, transformarea acestor amenzi în ore de muncă în folosul comunităţii, astfel:

Bistriţa va avea afişaj în Braille

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit site-ului Primăriei Bistriţa, Direcţia de Urbanism - Serviciul Monumente Istorice şi Compartimentul Asistenţă Persoane cu Handicap din cadrul Direcţiei Municipale de Servicii Sociale, a finalizat proiectul privind amenajarea a patru puncte de informare turistică, costurile acestui proiect fiind aprobate de către consiliul local în urmă cu doi ani. Cele patru panouri sunt amenajate în zona Pieţei Decebal, zona Gării, Piaţa Centrală şi Piaţa Petru Rareş şi, pe lângă harta municipiului Bistriţa, vor conţine informaţii de interes general.