Archive - Noi 22, 2010

Un bebeluş fan Bob Marley

preluare you tube

 O idee preluată de la reporter virtual

"Morgen", în regia lui Marian Crişan, a obţinut Marele Premiu la Festivalul de Film din Europa Centrală

preluare you tube şi HotNews.ro

"Morgen", in regia lui Marian Crisan, a obtinut Marele Premiu si Premiul Publicului la cea de-a treia editie a Festivalului de Film din Europa Centrala, CinEast 2010, anunta Agerpres, citand un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. "Morgen" este o co-productie Romania - Franta - Ungaria si ii are in distributie pe Andras Hathazi, Yilmaz Yalcin si pe Elvira Rimbu, scrie HotNews.ro

Alpinism pe vulcani: Un reportaj RT despre Kamchatka şi vulcanii ei

preluare Russia Today

 Detalii în filmul realizat de Russia Today şi preluat de pe you tube.

Suveranitatea României, cu Friedman şi Popescu

preluare de pe site-ul lui Mihnea Măruţă


De la doi oameni am avut de învăţat despre România în săptămâna care s-a încheiat. Unul, George Friedman, e fondator şi director al prestigioasei companii americane de prognoză strategică Stratfor şi s-a aflat la Bucureşti pentru câteva zile. Celălalt este regizorul Constantin Popescu jr., care şi-a văzut în sfârşit lungmetrajul de debut, “Portretul luptătorului la tinereţe”, rulând în cinematografe. Legătura dintre ei – viziunea unei alte Românii, a unei naţiuni suverane care să nu mai joace doar rol secundar în filmul propriului destin.

Ioan Negru: Ninsoare în plină istorie

Vasile George Dancu

 

lumea se miră şi azi
de câtă istorie este nevoie
de câte conjuncturi interne
şi internaţionale
ca să se scrie
un singur poem

 

Din volumul „Cuvintele de lut”, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2007.

Roger Federer, victorios în primul meci de la Turneul Campionilor

preluare you tube

Roger Federer a debutat cu o victorie la Turneul Campionilor 2010, elveţianul învingîndu-l categoric, scor 6-1, 6-4, pe David Ferrer. În faţa unei săli pline (au fost 18.000 de spectatori), fostul lider mondial a făcut spectacol contra unui spaniol care nu a putut ţine ritmul, scrie HotNews.ro

În reeditarea finalei din 2007, Federer s-a distrat cu Ferrer după o partidă în care nu s-a pus în niciun moment problema învingătorului, scrie sursa citată.

Imagini de la finalul meciului, preluate de pe you tube.

Niculae Gheran lansează volumul "Oameni şi javre" la Tîrgul Internaţional "Gaudeamus"

redactia@ziarul-bn.ro

Biblioteca Metropolitană Bucureşti în colaborare cu Editura Biblioteca Bucureştilor invită participanţii la Tîrgul Internaţional Carte de învăţătură " Gaudeamus", la lansarea volumului II din romanul cultural memorialistic "Arta de a fi păgubaş", al cunoscutului scriitor şi rebreanolog Niculae Gheran. Volumul, numit "Oameni şi javre" face parte dintr-o serie de autor, care a debutat în 2008, cu apariţia primei cărţi numită sugestiv: " Tîrgul Moşilor".