Archive - Mai 16, 2010

Update: 70 de mii de spectatori la concertul AC/DC din Bucureşti

preluare you tube

 Rock ,Bucureşti, 16 mai 2010.. Angus Young şi Brian Johnson au adunat în acelaşi loc, Piaţa Constituţiei, 70.000 de oameni! De la 13, la 70 de ani. 
Thunderstruck!

Tinereţe fără bătrîneţe, în opinia academicianului Ovidiu Bojor, episodul VII

preluare you tube

 Emisiune realizată de B1 Tv şi preluată de pe you tube.

Enigma 2012, episodul IV

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Detalii în film

Eveniment Editorial: George Coşbuc, Opere, volumul I

Florica Dura

 Joi, 13 mai la Biblioteca Judeţeană din Bistriţa a avut loc lansarea volumului I, Opere, George Coşbuc, Balade şi Idile. Vasile Dâncu, director al Editurii Eikon din Cluj, editor al Integralei Coşbuc, vorbeşte despre importanţa acestui eveniment editorial.

Integrala Coşbuc apare cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Biblioteca Judeţeană, şi sub îngrijirea criticului clujean, Petru Poantă.

Detalii în film

Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius în concert la Sinagoga din Bistriţa, în duo cu pianistul Horia Mihail. Partea I

Florica Dura

Violonistul Alexandru Tomescu a concertat cu vioara Stradivarius, aseară la Sinagoga din Bistriţa, în cadrul turneului naţional pe care împreună cu pianistul Horia Mihail îl susţine în mai multe oraşe din România. Denumit "Vioara Stradivarius în campanie socială, turneul este o campanie de strîngere de fonduri destinare copiilor cu deficienţe de auz din România.

În acest clip, vă prezentăm, un fragment din concert. Este vorba de Rapsodia nr. 1 de Bela Bartok, partea I.

Vom reveni şi cu alte fragmente din concert.

Codul galben şi ploaia au rărit protestatarii de la "Liviu"

Florica Dura

 Din cauza codului galben anunţat pentru ziua de ieri şi a ploilor care s-au abătut şi asupra oraşului Bistriţa, începînd cu ora 16, numărul bistriţenilor ce şi-au exprimat dorinţa ca baza sportivă a Colegiului Liviu Rebreanu să nu fie distrusă, prezenţi la protestul anunţat pe strada Zimbrului, a fost destul de mic.