Archive - Mai 14, 2010

Dorin Popescu vrea să îl ajute pe Rusu să facă reduceri la CJ. Luni, 17 mai, ultima zi pentru declararea veniturilor. MODIFICĂRI: Prefectul, în inspecţie pe DN 17. Eroi de culori diferite

redactia@ziarul-bn.ro

Citynews: Dorin Popescu vrea să îl ajute pe Rusu să facă reduceri la CJ

Ideea avansata de presedintele Consiliului Judetean referitoare la reducerile de personal pe care le are in vedere este preluata de liberalii bistriteni. Acestia nu numai ca sunt de acord cu reducerea cu 40% a personalului din institutie dar vor sa initieze o comisie care sa evalueze activitatea fiecarui functionar in parte.

Organizaţiile de media îi cer preşedintelui Băsescu să nu promulge Legea ANI în varianta adoptată de Senat. UPDATE: În condiţiile actualei legi "nu ar fi existat cazul Năstase, nu am fi aflat de Mătuşa Tamara"

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit HotNews.ro, mai multe organizatii neguvernamentale, in principal organizatii de media, i-au adresat, joi, o scrisoare presedintelui Traian Basescu, cerandu-i sa nu promulge Legea ANI in forma adoptata miercuri de Senat. Organizatiile de media sustin ca, in aceasta forma, legea pune jurnalistii "in imposibilitatea de a informa corect si complet publicul cu privire la eventualele abuzuri ale functionarilor/demnitarilor".

Oameni şi cai - II. Pe Valea Bîrgăului, autorităţile adună caii bolnavi de anemie pentru a-i euthanasia

Florica Dura

Căpăstrul, este obiectul cu care gospodarii de pe Valea  Bîrgăului, pleacă acasă, după ce caii au fost încărcaţi în camionul care îi va duce spre un abator specializat.  Pavel Dorel din Tiha Bîrgăului, spune că,  calul e foarte important pentru bîrgăoani, pentru că reprezintă mijlocul de transport şi nu numai.

Violonistul Alexandru Tomescu va concerta la Sinagogă

comunicat de presă

 

 

Tasuleasa Social va invita in 15 Mai 2010 la vernisajul expozitiei „Portrete pe stejari” urmat de concertul violonistului Alexandru Tomescu si pianistul Horia Mihail:

 

Vernisajul expozitiei de fotografie Portrete pe stejari, semnata de Cosmin Bumbut, va avea loc sambata, 15 mai 2010, la ora 18.00, la Sinagoga din Bistrita. Expozitia contine fotografii facute de Cosmin Bumbut la actiunile desfasurate de asociatia Tasuleasa Social in ultimii cinci ani.

 

Din Canada : Scrisoare deschisă directorului CNLR, profesorul Constantin Rus

redactia@ziarul-bn.ro

  "Acest mesaj este pentru profesorul meu de fizică Constantin Rus"

Este precizarea  care însoţeşte e-mailul pe care un fost absolvent al Liceului" Liviu Rebreanu", Radu Saveschi, ce trăieşte şi munceşte în Canada, l-a trimis fostului său profesor, Constantin Rus, astăzi director al acestui important liceu din Bistriţa, România. Îl publicăm cu acceptul expeditorului.

 

 

Stimate domnule profesor

 

Vreau să încep prin a reitera profundul meu respect pentru profesorul meu de fizică Constantin Rus care mi-a marcat viaţa şi întreaga mea carieră.

 

Vă scriu din Canada, Toronto după ce am citit un articol din Adevărul în care apare poziţia directorului Constantin Rus: