Archive - Mar 16, 2010

Vasile Dâncu despre 15 martie: File din razboiul nostru de 1000 de ani cu ungurii

Vasile Dâncu este scriitor înainte de a fi sociolog, şi înainte de a fi membru de partid. M-am convins definitiv, astăzi, cînd, am citit pe blogul lui, unul dintre cele mai adevărate texte despre convieţuirea românilor cu ungurii, în Ardeal. Nu m-am putut abţine să nu vă semnalez acest text, pe care vi-l recomand sa îl citiţi dînd clic aici.

Lectură poetică, Viorica D. Cătuneanu

Florica Dura

 Viorica D. Cătuneanu, debut tîrziu, dintr-o mare timiditate, dar şi dintr-o mare sensibilitate.Lectura poetică, precedată de o doină, cîntată din fluier, deschide perspectiva lirică. Prezentarea poetei, aparţine scriitorului Ion Moise.

detalii în film

O poveste cu maimuţe, banane, şi, duşuri cu apă rece!

redactia@ziarul-bn.ro
primim la redacţie

 

"Un grup de oameni de ştiinţă au pus într-o cuşcă cinci maimuţe şi în mijlocul cuştii o scară, iar deasupra scării o legătură de banane. Cînd o maimuţă se urca pe scară sa ia banane, unul dintre oamenii de ştiinţa arunca o galeată cu apă rece peste cele rămase la sol. După o vreme, cînd o maimuţă încerca să urce scările, celelalte o opreau. După mai mult timp, nici o maimuţă nu se mai suia pe scară, în ciuda tentaţiei bananelor.

Senatorul PDL Iulian Urban îi cere lui Mircea Geoană justificarea cheltuielilor făcute în calitate de preşedinte al Senatului

redactia@ziarul-bn.ro
preluare machiavelli.ro

 

Potrivit site-ului machiavelil.ro,, care citează Agerpress, senatorul democrat-liberal Iulian Orban i-a cerut, marţi, lui Mircea Geoană, printr-o adresă depusă la Biroul Permanent, să îi pună la dispoziţie toate informaţiile privind cheltuielile făcute cu deplasările interne şi externe în cursul anului 2009, precum şi rapoartele anuale privind utilizarea fondului aflat la dispoziţia acestuia, în calitate de preşedinte al Senatului.

Decizie în favoarea Mediului! Activitatea Kronospan interzisă prin lege, datorită societăţii civile!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare de pe Portalul Naţional de Administraţie Publică

 

 

Fabrica Kronospan a fost interzisa de Curtea de Apel Brasov
Cluj-Napoca, 12 martie 2010 - Curtea de Apel Brasov (1) a suspendat printr-o decizie irevocabila (2) acordul de mediu emis de Agentia de Protectie a Mediului Brasov (APM Brasov) pentru fabrica companiei Kronospan de producere de placi PAL din orasul Brasov. Actiunea in instanta a fost promovata de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM). Suspendarea este valabila pana la solutionarea irevocabila a litigiului care vizeaza anularea acordului de mediu al Kronospan.

Tulcea, România, primul focar de gripă aviară pe 2010, confirmat de UE

redactia@ziarul-bn.ro

 

Potrivit HotNews.ro care citează Euroactiv.ro, Comisia Europeana a anunţat marţi adoptarea unei decizii prin care confirmă zona de risc stabilită de autorităţile române în jurul unei ferme cu păsări din comuna Letea (Tulcea), unde a fost confirmata prezenţa virusului aviar H5N1, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Comisia Europeană.

Ouăle la control!

Florica Dura

 

Amenzi de 7400 de lei date comercianţilor de ouă, controale re-făcute pînă de Paşti, aplicarea prevederilor legale în vigoare, este doar una dintre temele majore pe care DSV SA Bistriţa-Năsăud a acţionat şi acţionează, acum în preajma Sfintelor Sărbători.

Detalii în micro interviul pe care doctorul Ioan Bogolin, directorul DSVSA BN l-a acordat pentru ziarul-bn.ro.

Peter Eckstein Kovacs: Aş elimina sintagma de stat naţional din Constituţie. Oficializarea regională a limbii maghiare mi se pare o doleanţă legitimă

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro

 

"Ar fi un sentiment de confort si de modernitate dacă nu ar exista această sintagma", a declarat Peter Eckstein Kovacs la Discuţia de Luni, o emisiune HotNews.ro-RFI realizata de Dan Tapalaga, potrivit site-ului HotNews.ro. Eckstein Kovacs a precizat însa că e o opinie personală, şi nu exprima punctul de vedere al presedinţiei. El s-a referit la articolul unu din Constituţie, care defineţte România ca fiind stat naţional, precizînd însa că nu pune în discuţie caracterul unitar şi indivizibil.

Update : Apelul Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş

redactia@ziarul-bn.ro
primit din Basarabia de la Vasile Şoimaru

 

FRATI ROMÂNI din judetele Covasna, Harghita si Mures!

Tăşuleasa Social oferă Paşaportul Verde localnicilor din Dorna-Candrenilor

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă

 

 
Tăşuleasa Social oferă Paşaportul Verde localnicilor din Dorna-Candrenilor

15 martie 2010. Asociaţia Tăşuleasa Social, alături de Coca-Cola HBC România, lansează proiectul educaţional Paşaportul verde, susţinut de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Parcul Naţional Călimani, care va implica 160 de tineri din Dorna-Candrenilor.