Archive - Mar 25, 2010

Inima Ursului. Interviu despre sacrificiu, meşteşug şi emoţie, cu regizorul Florin Şerban

redactia@ziarul-bn.ro
preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă

 Pentru că mîine este premiera filmului realizat de Florin Şerban , " Eu cînd vreau să fluier, fluier",  film premiat în februarie, la Berlin, cu "Ursul de Argint", preluăm de pe blogul lui Mihnea Măruţă, cu acordul acestuia, interviul pe care l-a realizat cu tînărul regizor. Cei care doresc să afle cine este şi cu ce se ocupă jurnalistul Mihnea Măruţă,  o pot face dînd clik, aici.

 


Sacrificiul. Renunţarea la orice altceva în afară de visul din adolescenţă. Urmărirea acelui vis cu orice riscuri, temeinic, obsedant, tocând orice rămurică deviantă, retezând orice excrescenţă care te-ar putea abate de la trunchiul propriului destin proiectat.

Prefectura BN dă tonul la împăduriri

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă


Vineri, 26 martie 2010, ora 1000, va avea loc lansarea campaniei Luna Pădurii 2010 , eveniment care debutează prin acţiuni de împădurire în comuna Sânmihaiu de Câmpie, comună cu suprafaţă redusă de fond forestier.
La această acţiune, prefectul Cristian Florian a mobilizat peste 300 de persoane din cadrul Instituţiei Prefectului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, a serviciilor publice deconcentrate, precum şi din cadrul altor structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor .

La mulţi ani, Radio Transilvania!

redactia@ziarul-bn.ro

Astăzi, Radio Transilvania Bistriţa, a împlinit 15 ani de cînd emite în eter. 

Staţia bistriţeană face parte din Reţeaua Radio Tansilvania, care numără 15 posturi de radio avînd un program diversificat: muzică, ştiri locale şi regionale, naţionale şi internationale, dedicaţii muzicale, concursuri cu premii, etc.


Frecvenţa pe care Radio Transilvania poate fi ascultat în judeţul nostru, este 94,1 FM în Bistriţa şi 91,5 FM în Beclean. 

La mulţi ani şi la mai mare!

redacţia ziarul-bn.ro

 

COLECTARE D.E.E.E.

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă

Primăria municipiului Bistriţa anunţă organizarea în zilele de 26 martie şi 27 martie 2010 a primei ediţii a campaniei trimestriale “Marea Debarasare”, campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de la populaţie.

Rectorul UBB, Andrei Marga lansează la Bistriţa monografia Papei Benedict al XVI-lea

Florica Dura

Vineri 26 martie, începînd cu ora 18, la Galeria Arcade din Bistriţa, va fi lansată cea mai amplă monografie dedicată lui Joseph Ratzinger, Papa Benedict al XVI -lea. Cartea, editată la Eikon, poartă titlul "Absolutul astăzi" şi este realizarea rectorului UBB, profesorul şi filozoful Andrei Marga. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din Bistriţa şi Editura Eikon din Cluj.

Poate fi detectat, dar nu poate fi...fentat!

Florica Dura

 Noul radar din dotarea Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, prezentat de agentul principal de poliţie Claudia Creţa, purtător de cuvînd al IJP BN.

detalii în film

În pieţe şi oboare, mieii vor fi asomaţi conform normelor europene

Florica Dura

"În tot judeţul se vor comercializa miei, astfel că, am  transmis comunităţilor locale indicaţii referitoare la tăierea şi comercializarea mieilor, a declarat Ioan Bogolin, directorul DSVSA.

 

detalii în film

Expo Bistriţa 2010

Florica Dura

 26 de firme din Bistriţa-Năsăud şi Mureş, expun începînd de ieri în cadrul Expo Bistriţa 2010, organizată tradiţional de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Bistriţa-Năsăud, la Sala Polivalentă din Bistriţa.
Cele mai interesante exponate sînt cele tradiţionale, ţărăneşti, de pe Valea Bîrgăului. Despre revigorarea tradiţiilor atît în ce priveşte confecţionarea hainelor dar şi în privinţa gătitulului de bucate specifice zonei, vorbeşte jurista Doina Ignat, preşedinte Asociaţia Biosanta.

Astăzi creştinătatea sărbătoreşte Buna Vestire!

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Arhanghelul Gabriel îi apare Fecioarei Maria şi o anunţă că va avea un fiu.