Archive - Mar 30, 2010

Cătălin Voicu a primit mandat de arestare

redactia@ziarul-bn.ro


Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au aprobat cererea DNA privind arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Catalin Voicu, scrie HotNews.ro. Senatorul poate face recurs in termen de 24 de ore.

Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Diectorul TVR a fost demis

redactia@ziarul-bn.ro
preluare

Potrivit site-ului Ştiri.ROL.ro, care citează Realitatea TV, Alexandru Sassu a fost demis de la conducerea TVR.

 

Sassu, presedintele-director general al TVR, va ramane interimar pana cand va fi aleasa o noua conducere. Raportul pe 2008 al TVR a fost respins, cu 195 de voturi pentru, 78 impotriva si 3 abtineri, votul negativ echivaland cu demiterea lui Sassu din fruntea TVR şi a intregului Consiliu de administraţie.

WWF: Earth Hour şi-a atins obiectivele în România

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă

Bucureşti, 29 martie – Sâmbătă seara, de la 20:30 ora locală, 125 de ţări au stins, rând pe rând, luminile în mod simbolic, dedicând o oră Pământului şi resurselor pe care acesta ni le oferă, de mii de ani.

Efectul fiţelor din copilărie asupra viitorilor adulţi

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă


Se dezbate Legea Educaţiei Naţionale – reformarea învăţământului, accentul pe competenţe, adecvarea studiilor la realităţile din economie şi spargerea clanurilor din universităţi. N-am să comentez aceste chestiuni – sunt alţii mult mai pricepuţi s-o facă, cei din interiorul sistemului. Am să mă refer la o temă care nu este prinsă în proiectul Legii, dar care, pe termen lung, are un efect la fel de important asupra copiilor precum programa şi conceptul pedagogic: obsesia pentru imagine.

Parcul Naţional Munţii Rodnei – 20 ani de existenţă

redactia@ziarul-bn.ro
comunicat de presă

"Acesta este titlul proiectului recent aprobat spre finanţare al Asociaţiei Eco Rodna prin Programul de finanţare Spaţii Verzi – componenta Arii Protejate 2010 al Fundaţiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc şi MOL România, ce se va implementa în perioada aprilie – noiembrie 2010 în cadrul unui parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, Primăria Şanţ, Comisia Naţională Română pentru UNESCO şi Asociaţia Grupul pentru un Viitor Verde, cu un buget de 18.175 lei, clasându-se printre proiectele câştigătoare din cele 84 propuse.