Archive - Iul 23, 2010

Update: La Valea Vinului se circulă pe un fir al drumului. Cu restricţii

Florica Dura

Primarul comunei Rodna, Alexandru Năşcan spune  că,  Rodna, va fi în stare să reconstruiască cele patru gospodării distruse de viitură şi că, lucrurile vor intra într-un curs normal în cel mai scurt timp. Se munceşte continuu. Şi maiorul Constantin Florea, şeful ISU BN, e optimist. Spune că,  undeva, înainte de miezul nopţii, drumul va fi redat circulaţiei. Cît de cît.

Valea Vinului : Drumul pîinii prin pădure

Florica Dura

Sătenii din  Valea Vinului, afectaţi de viitura care a devastat totul în cale ei, sînt şocaţi. Doamna Mişcolţi, a reuşit să se salveze doar cu hainele de pe ea.  Casa ei a fost devastată de buştenii aduşi de apele dezlănţuite, la doar cîteva minute după ce ea a reuţit să iasă pe portiţă. Femeia nu mai are cuvinte. Abia îngaimă cîteva. A dormit citeva ore, la vecini. Acum, parcă se uită, undeva, după viitura, care era cît pe ce să o coste viaţa!

124 de posturi ocupate prin titularizare

Florica Dura

În cadrul şedinţei publice de ieri s-au ocupat în total 124 de posturi titularizabile, din cele 185 cate existau în judeţul Bistriţa-Năsăud, spune MIhaela Hiticaş, PR al Inspectoratului Şcolar Judeţean BN. Cele 61 de posturi rămase disponibile vor putea fi ocupate în următoarele etape ale mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Valea Vinului: imediat după furtună

Florica Dura

 Toate imaginile pe care le-am postat au fost filmate de un amator, care a avut amabilitatea să ni le pună la dispoziţie. Îi mulţumim şi pe această cale.

Valea Vinului: Bilanţul provizoriu al dezastrului

Florica Dura

 ISU Bistriţa-Năsăud a întocmit un bilanţ provizoriu al dezastrului care s-a abătut joi 22 iulie, ora 18, asupra unei părţi din localitatea rodneană Valea Vinului.

Urmările defrişărilor: La Valea Vinului plătesc tot amărăştenii...din păcate

Florica Dura

Antrenate la vale de pîrîul Valea Secii, umflat de ploaia care se pare că a depăşit 40 de litri pe metru pătrat, buştenii, crengile şi resturile de la tăierile făcute în ultimii ani, au format un adevărat baraj care în momentul ruperii sale a nimicit cîteva case şi a desfiinţat drumul de beton din localitatea Valea Vinului. Oamenii săraci din localitate, decontează astfel nota de plată pe care le-au lăsat-o cei care nu au pregetat să taie codrii din această parte a Munţilor Rodnei.

Rupere de nori la Valea Vinului: Jumătate satul este izolat

redactia@ziarul-bn.ro

Case distruse, drumul de acces în localitate desfinţat, stîlpi de curent scoşi din pămînt şi mormane de buşteni îngrămădiţi peste gospodării şi peste ce a mai rămas din ele. Asta a lăsat în urma sa, o rupere de nori ce s-a abătut joi seara asupra localităţii Valea Vinului. Localnicii spun că, ploaia violentă a început în jurul orei 18 şi că la foarte scurt timp după aceea, pîrîul Valea Secii umflat de ape, bolovani şi buşteni pe care i-a antrenat în coborîrea spre Pîrîul Băilor, a nimicit aproape totul în calea sa.