Archive - Mai 2010

May 31st

Bacalaureatul se desfăşoară normal, în ciuda grevei anunţate de sindicatele din învăţămînt

preluare HotNews.ro

Proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala se desfasoara normal in toata tara, fara a se inregistra probleme in cele peste 1.400 de centre de examinare.

Proba C, la care sunt asteptati sa participe peste 200.000 de candidati, este ultima din cadrul probelor orale ale examenului de bacalaureat si se desfasoara in intervalul 31 mai - 4 iunie. Aceasta evaluarea presupune trei tipuri de teste: test scris, cu durata de 90 minute, test oral, cu durata de 10-15 minute si test de intelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute.

Roland Garros, Programul zilei de luni

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro

Favoritul numarul doi de la Roland Garros, Rafael Nadal, il va intalni, luni, pentru a doua oara in cariera pe brazilianul Thomaz Bellucci, cel care a oferit surpriza in turul anterior, eliminandu-l pe croatul Ivan Ljubicic. In competitia feminina, liderul mondial va juca impotriva israeliencei Shahar Peer, iar castigatoarea din 2007 de la RG, Henin o va intalni pe australianca Samantha Stosur.

Cod galben de ploi şi căderi de grindină

redactia@ziarul-bn.ro

Administratia Nationala de Meteorologie Administratia Nationala de Meteorologie a emis încă de ieri o atentionare cod galben ce vizeaza averse insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului si caderi de grindina, valabila in intervalul 31 mai, ora 9:00 - 1 iunie, ora 9:00, in 23 de judete ale tarii.

Marina israeliană a atacat convoiul cu ajutoare umanitare care se îndrepta spre Făşia Gaza. Armata confirmă cel puţin 10 morţi. Hamas face apel la intifada

redactia@ziarul-bn.ro
preluare HotNews.ro si Russia Today

Soldati israelieni evacueaza un militant pro-palestinian la un spital de langa Tel Aviv
Foto: Reuters Mai multi pasageri al flotei internationale de activisti pro-palestinieni care se indrepta spre Gaza au fost ucisi in cadrul confruntarilor cu un comando israelian, relateaza Le Figaro, in editia electronica.

Marina israeliana a atacat luni dimineata cel putin sase vapoare cu militanti pro-palestinieni care incercau sa transporte in Fasia Gaza, supusa blocadei, ajutoare umanitare.

Planet Earth: Sigur Ros - Staralfur

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Superb. Şi clipul şi muzica Sigur Ros!

Eveniment editorial organizat de Editura Eikon

Florica Dura

 Bistriţenii sînt invitaţi mîine, astăzi, marţi 1 iunie, ora 18, la dubla lansare de carte găzduită de Galeria Arcade 24 a UAP din  Bistriţa, eveniment editorial ce va avea loc în cadrul expoziţiei personale a artistei plastice Florica Prevenda, se arată în comunicatul remis presei de Editura Eikon din Cluj Napoca.

Vor fi lansate volumele "Către noi înşine" un dialog între Constantin Dulcan, Stela Maria Ivaneş şi Constantin Ivaneş, şi,  "Dialogul Continuu" de Ovidiu Predescu.

În Bistriţa-Năsăud, BAC-ul nu e afectat de grevă. Străzi, subsoluri şi grădini inundate. Elevul bătut este ţinut în viaţă doar de aparate. O tânără s-a aruncat sub tren

redactia@ziarul-bn.ro

Citynews: In Bistrita-Nasaud, BAC-ul nu e afectat de greva

Proba C a Examenului de Bacalaureat dar si indecizia profesorilor, sunt motivele care au spart greva in unele scoli din judet. Profesorii fie nu au semnat pentru greva, fie fac greva dar participa la Bacalaureat ca si voluntari. Doar jumatate dintre scolile din judet au ales sa faca greva, in restul unitatilor de invatamant orele desfasurandu-se normal.

 

May 30th

In A Moment Like This, cîntecul cu care a participat Danemarca la Eurovision

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Şi care, ca şi cel al României, este deja HIT!

Dezastrul ecologic din Golful Mexic: Operaţiunea Top Kill a eşuat. Factura BP se apropie de un miliard de dolari

preluare HotNews.ro

British Petroleum (BP) a anutat sambata esecul si abandonarea operatiunii "Top Kill" de colmatare a putului de petrol din Golful Mexic, potrivit Reuters. Procedura "top kill", care consta in injectarea de fluide de foraj in put, la aproape 1.600 de metri adancime, nu a reusit sa stopeze scurgerile de petrol, a explicat Doug Suttles, director de operatiuni al BP.