Archive - Iun 30, 2010

Se restructurează primăriile şi 53 000 de bugetari vor fi concediaţi

redactia@ziarul-bn.ro

Premierul Emil Boc a anunţat aseară că în şedinţă de Guvern, s-a hotărît restructurarea primăriilor, scopul fiind reducerea cheltuielilor bugetare. Tot în şedinţa maraton de ieri, care s-a încheiat aseară în jurul ore 22, s-a decis şi creşterea impozitului pe maşinile care au motoare de peste 2000 de cm cubi. 

Măsurile prin care actualul Executiv încearcă să stopeze cheltuielile bugetare excesive vor duce la concedierea a aproximativ 59 000 de angajaţi de la stat.

Mark Gitenstein (SUA): Sunt dezamăgit de legea ANI. Gyorgy Frunda nu m-a convins că preşedintele Băsescu se înşală

preluare HotNews.ro

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, se declara dezamagit de modul in care Senatul a modificat Legea Agentiei Nationale de Integritate, limitand puterile ANI mai mult decat cerea Curtea Constitutionala, si afirma ca senatorul UDMR Gyorgy Frunda nu a reusit sa-l convinga ca presedintele Traian Basescu s-a inselat cand a cerut reexaminarea legii.

Roger Federer scos din cursa pentru Wimbledon

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 

Roger Federer a fost eliminat de la Wimbledon încă din sferturi, de Thomas Berdych cu 6-4, 3-6, 6-1, 6-4.

După şase victorii la Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007 şi 2009), Roger Federer părăseşte competiţia.

 

Finalul meciului dintre cei doi, îl puteţi urmări preluat de pe you tube.

Comunişii pro ruşi de la Chişinău, au eşuat în încercarea de a-l demite pe Mihai Ghimpu

preluare Romanian Global News


Furiosi pe decretul dat de Mihai Ghimpu, privind ziua de 28 iunie ca zi de comemorare a ocupatiei sovietice, deputaţii comunişti, în frunte cu fostul dictator Vladimir Voronin, după o lipsă de patru luni, au revenit în sala de şedinţe a Parlamentului de la Chisinau. Şi chiar cu un proiect de lege - "Demiterea preşedintelui interimar Mihai Ghimpu", scrie timpul.md preluat de Romanian Global News.

Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca : Despre părinţi şi copii

primim la redacţie

Material extras din cartea „Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca. Tinerii, familia şi copii născuţi în lanţuri”, Editura Pelerinul, Iaşi


Iisus vorbea într-o casă, poate în Capernaum. Iar bărbaţii, femeile, toţi nevoiţii de odihnă şi mângâiere, umpluseră casa şi-L împresurau de-aproape, se uitau la El cum te uiţi la părintele pe care l-ai regăsit, la fratele care s-a făcut bine, la binefăcătorul care mântuie.

Verdi, Nabucco

preluare you tube

 Corul Sclavilor: preluare de pe you tube

Bac 2010: Matematică şi Istorie - O elevă a fost prinsă copiind

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit comunicatului de presă remis de ISJ BN, peste 3.000 de elevi bistriţeni au susţinut azi penultima probă a examenului de Bacalaureat, din prima sesiune 2010. Elevii care sunt absolvenţi de clase cu profil real au primit subiecte la Matematică (T1 sau T2), iar cei care sunt absolvenţi de profil uman au susţinut proba scrisă la Istorie.

Poveste despre biruri

primim la redacţie

 Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: "Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!". Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. "Trebuie să fie tare bune merele alea", îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: "Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela".

Update: Dor de Romania?!? – un text care doare

preluare de pe voxpublica.net, autor Alin Fumurescu

 Ilustrăm acest tex dureros, preluat după o postarea a lui Alin Fumurescu, cu un film preluat de pe you tube, despre România! 


NOTA: Am primit acest text printre multele mesaje care circula pe internet. Nu l-as fi citit, daca nu as fi cunoscut expeditorul. L-am citit si m-a durut. Nu stiu cine este autorul – dar poate cineva ma poate ajuta (poate chiar autorul?)

Codul galben s-a prelungit din nou

redactia@ziarul-bn.ro

Meteorologii au emis o nouă atenţionare cod galben de ploi pentru 18 judeţe din Moldova, nordul Dobrogei, nord-estul Munteniei, precum si pentru zona Carpatilor Orientali, în intervalul 30 iunie, ora 09.00 - 1 iulie, ora 09.00. Cantităţile de apă vor fi însemnate, depăşind local 25 l/mp si izolat 40 l/mp.