Archive - Iun 28, 2010

Germania: Conservatorii sugerează că imigranţii ar trebui supuşi unor teste de inteligenţă

preluare HotNews.ro

 Germania: Conservatorii sugereaza ca imigrantii ar trebui supusi unor teste de inteligenta


Conservatorii germani afirma ca ratiunile de natura umanitara nu ar trebui sa fie singurul criteriu in acceptarea unui dosar de imigrare, sugerand ca persoanele care doresc sa se stabileasca in Germania ar trebui sa fie supuse si unor teste de inteligenta, relateaza agentia de stiri The Local.

S-a inventat prezervativul cu dinţi

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Noul prezervativ a fost inventta de medicul Sonnet Ehlers, după 40 de ani de cercetări medicale şi se distribuie gratuit femeilor din oraşele sud-africane care găzduiesc meciurile de fotbal de la Cupa Mondială 2010. Prezervativul este din latex şi se fixează ca un tampon igienic. Prezervativul "Rape-aXe" are striaţii din cauciuc şi se ataşează de penisul bărbatului în timpul penetrării cu ajutorul unor cârlige care imită forma dinţilor.

Odată ataşat, el poate fi scos doar printr-o intervenţie chirurgicală.

Final G20 la Toronto: ţările membre nu au reuşit să ajungă la un plan comun pentru reluarea creşterii economice

redactia@ziarul-bn.ro
preluare Russia Today

Potrivit HotNews.ro care citează Rueters, tarile G20 au convenit duminica, la finalul summitului de la Toronto, sa puna in aplicare solutii diferite pentru a obtine din nou o crestere economica durabila si pentru a-si pune la punct sistemul financiar. S-au mentinut diferentele de opinii intre SUA si Europa in privinta modului de iesire din criza.

Americanii cred in continuare ca politica de austeritate a Europei nu va duce la iesirea mai rapida din criza si nu sunt dispusi sa taie cheltuielile sau sa mareasca taxele.

Mihai Pascaru, Definire

Vasile George Dancu

Poemele vorbesc cu gura-nchisă;
tocmai prin asta se deosebesc
de discursul politic şi alte forme
de plecare de-acasă.

Nu deschideţi gura poemului;
scos din felu-i de viaţă firesc
poemul vă muşcă turbat.

Nu aţi văzut niciodată un om
de poeme muşcat?

(1986)

 

Din volumul Grămada ordonată, Editura Artpress, Timişoara, 2009

Besancon -Bistriţa, pe bicicletă!

comunicat de presă

Potrivit comunicatului remis presei de Primăria Bistriţa, franceyul Daniel Mourey, va ajunge astăzi la Bistriţa, după ce a parcurs 2000 de km cu bicicleta ."Daniel Mourey este un francez de 60 de ani, îndrăgostit de veloturism şi de Bistriţa. El a iniţiat acum doi ani un proiect umanitar cu titlul „Pentru zâmbetul unui copil”, în urma unei vizite la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) „Lacrima" din cartierul bistriţean Unirea.

Update: Bac! Două eleve eliminate ieri din examen. Astăzi, examen la limba maternă

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit comunicatului ISJ BN, ieri la proba scrisă la limba şi literatura româna., dintr-un numărul total de 3144 de elevi înscrişi la această probă, s-au prezentati 3070 de candidati, 43 au fost absenţi. 31 de candidaţi, au primit echivalare pentru această probă scrisă, pentru care au obţinut nota minimă 5, în ani anteriori. Două eleve au fost eliminate din examen, pentru tentativă de fraudă.

Fotbal: Germania - Anglia 4-1!

preluare you tube

 Germania a surclasat Anglia, şi merge în sferturi!

Fotbal : Argentina - Mexic 3-1

preluare you tube

 Argentina merge mai departe!

Legile austerităţii se întorc în Parlament. Birourile Permanente stabilesc luni în ce mod vor fi dezbătute

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit HotNews.ro conducerea Parlamentului urmeaza sa stabileasca luni traseul legislativ pe care il vor avea legile austeritatii declarate partial neconstitutionale de judecatorii Curtii Constitutionale. Pentru a putea intra in vigoare de la 1 iulie, acesta trebuie sa fie promulgate pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, respectiv 30 iunie.