Archive - Iun 22, 2010

Scriitorul ​Peter Esterhazy: "Mititeii cu muştar explică Uniunea Europeană mai bine decît zece cărţi"

redactia@ziarul-bn.ro


Potrivit HotNews.ro, strabunicii lui Peter Esterhazy si-au permis sa-l angajeze pe celebrul compozitor austriac Joseph Haydn, iar bunicul sau a fost cateva luni prim-ministru in perioada Primului Razboi Mondial. Regimul comunist a nationalizat averea familiei Esterhazy dar, in 1990, Peter nu a dorit sa-si recupereze castelele si pamanturile.

Sens giratoriu la Apollo. Cupa Bistriţa Nosa 2010. Primăria Bistriţa vrea să îşi reabiliteze sediul. Băile Figa se inaugurează în 25 iunie

redactia@ziarul-bn.ro

Citynews: Sens giratoriu la Apollo

 Mai multe utilaje ale Primariei sunt prezente in intersectia de la Apollo, unde lucreaza de zor, pentru amenajarea unui nou sens giratoriu. Semafoarele au fost demontate iar traficul se desfasoara cu dificultate din aceasta cauza. De asemenea, o parte din trotuar va fi sparta, pentru a largi banda spre dreapta.

Kitaro - The Silk Road

redactia@ziarul-bn.ro

Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost reţinuti pentru 24 de ore

redactia@ziarul-bn.ro

Potrivit Ştiri.Rol.ro, Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, si realizatorul de emisiuni, Doru Parv, au fost retinuti in aceasta dimineata pentru 24 de ore, scrie Agerpres.

 

Procurorii DNA sustin ca Dan Diaconescu ar fi primit 30.000 de euro si 4.200 de lei de la primarul comunei aradene Zarand, Ioan Mot, pentru a nu difuza un material compromiattor despre averea acestuia.


La ora 15:00, cei doi vor fi dusi la Judecatoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Marea debarasare revine la finele săptămînii. Sexy impresara Gloriei destinde atmosfera la echipă. Poliţia vrea modificări legislative pentru combaterea cerşetoriei. Ca$$a Loco face clip cu secvenţe filmate de fani

redactia@ziarul-bn.ro

Bistriţeanul:  Marea debarasare revine la finele săptămînii

La finele acestei saptamani bistritenii au din nou ocazia sa scape de vechituri. O noua campanie a programului "Marea debarasare" va avea loc in zilele de 25 si 26 iunie la Bistrita.
Primaria municipiului Bistrita va organiza o noua campanie trimestriala “Marea Debarasare”. Aceasta va avea loc in zilele de 25 si 26 iunie si are in vedere colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (D.E.E.E.) de la populatie.

Cascada Îngerilor

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Este considerată cea mai înaltă cascadă din lume şi se află în Venezuela. Moleculele de apă ce cad de la 979 de metri, se transformă în vapori pînă ajung la baza cascadei, de aceea, mai mulţi cercetători consideră Angel Falls, ca fiind un veritabil Tepui.

Perle comise de elevi: Poetul îşi aşteaptă iubita ca împreună să cutremure o barcă

primim la redacţie

 gripina nu avea decît doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza, pentru ca tot îl manînca vulturii.

In nuvela "La vulturi" de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci, si copii ei.

Metoda folosita de Ion pentru a pune mîna pe pamîntul Anei este însarcinarea.

Privind atent plugul vede ca e de fier si privind si mai atent taranul, Arghezi, ca un poet bun ce este, vede ca e de bronz.

Si Stroe Orheianu cînd îl vazu pe Tudor Soimaru zise în gînd: Pe unde o scot, vere?!