Archive - Aug 13, 2010

Reţeaua literară se mută la Telciu

redactia@ziarul-bn.ro

 
Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud anunţă deschiderea Taberei de creaţie „Rețeaua literară” – Telciu 2010. Evenimentul, rezultatul unui parteneriat dintre Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud, Reţeaua Literară, Primăria Telciu, Uniunea Artiștilor Plastici - Bistrița şi Galeriile de artă ARCADE 24 Bistriţa, se va desfășura în perioada 14-20 august la Telciu și Bistrița, informează Biblioteca Judeţeană BN într+un comunicat de presă.

ISJ BN: Repartizarea posturilor netitularizabile între 23 şi 25 august


În perioada 23-25 august, potrivit calendarului mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul 2010-2011, va avea loc etapa a IV-a de repartizare, informează Inspectoratul Şcolar BN într-un comunicat remis presei. Mai exact, va avea loc repartizarea pe posturi didactice/catedre vacante/rezervate, în şedinţă publică, la nivel judeţean, a cadrelor didactice titulare aflate în restrângere de activitate nesoluţionată, a cadrelor didactice titulare care solicită detaşare la cerere şi a suplinitorilor calificaţi.

Documentar şocant. Aceşti oameni au fost în moarte clinică şi au văzut iadul! Episodul VI

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 " A adus apoi nişte îngeri care mi-au arătat toată viaţa mea de pînă atunci".

 

Aceşti oameni au fost în moarte clinică şi descriu
detali din  experienţele de care au avut parte.

Jackie Evancho: O fetiţă de numai 10 ani uimeşte America cu vocea ei incredibilă

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Juriul de la  America's Got Talent a fost răvăşit de talentul vocal al fetiţei de doar 10 ani! 

Pădurea de stejar de la Şieu a scăpat netăiată

Florica Dura

 Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud a semnat anexa 39 prin care este de acord cu transferul proprietăţii celor 40 de ha de pădure de stejar, spre proprietarul de drept, respectiv Uniunea Comunelor Grănicereşti Năsăudene, a declarat primarul comunei Şieu, Olimpiu Iuga-Napeu. Primarul a mai spus şi că, în urmă cu două zile, instanţa s-a pronunţat privind solicitarea şieuanilor de a stopa tăierile în această pădure, chiar dacă terenul forestier nu aparţine comunei.

Mircea Geoană: Nu voi ezita să răspund favorabil în caz că PSD imi va cere să fiu prim-ministru

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi seara la Antena 3 ca nu va ezita sa raspunda favorabil in cazul in care PSD ii va cere sa ocupe postul de premier intr-un eventual Guvern al opozitiei. Geoana a mai declarat ca nu va intra intr-o noua cursa pentru sefia PSD in cazul in care Victor Ponta se va retrage de la conducere si a raspuns acuzelor acestuia din ultima vreme spunand ca actualul lider social democrat este "intr-o criza de crestere" si ca mereu a fost "copilul obraznic, dar tolerat" din partid, scrie HotNews.ro

BBC: Sistemul românesc de sănătate este în pragul colapsului în timp ce liderii politici se tratează în străinătate

preluare HotNews.ro


Sistemul romanesc de sanatate este in pragul colapsului, se afirma intr-un documentar realizat de corespondentul BBC la Bucuresti, Oana Lungescu. "Romania cheltuie mai putin pe sanatate decat orice alta tara din Uniunea Europeana si, din cauza celei mai grave recesiuni din istorie, planuieste sa cheltuiasca si mai putin", precizeaza ziarista, adaugand ca subfinantarea cronica si plecarea personalui medical peste hotare pot pune in pericol viata pacientilor.