Archive - Aug 15, 2010

Tineri instrumentişti la ediţia a IV- a a "Festivalului concurs Ioan Sabadîş", Telciu 2010

Florica Dura

Emoţii mari la Festivalul Concurs Ioan Sabadîş de la Telciu, ediţia a IV-a. Vi-i prezentăm aici pe cei mai tineri concurenţi, dar care au reuşit să obţină locurile 3 la proba lor de concurs, ceea ce nu e puţin lucru. Este vorba de taraful Brăduleţul din Lunca Ilvei şi primaşul Grigore Borgovan din Tureac.

 

 

Fiad: Şi păstrăvilor le e cald...nu-i aşa?

Florica Dura

Căldură mare şi la Fiad, în apropierea Munţilor Rodnei. Aici, la păstrăvărie, apa este recirculată pentru a-i scădea temperatura şi astfel păstrăvii să beneficieze de confort termic. Ioan Sărmaş, administratorul Păstrăvariei Fiad, este îngrijorat de faptul că temperatura apei din bazine a depăşit cu trei grade, temperatura de confort a păstrăvilor, şi ne-a spus că au fost luate măsuri pentru ca  efectivul de peşti să nu fie pus în pericol. Sărmaş, spera ca zilele de caniculă să ia sfîrşit şi să vină ploile care să răcorească atmosfera şi apa din bazinele în care cresc păstrăvii.

Întîlnirile de la Telciu - deschiderea oficială

Florica Dura

 Poetul Gelu Vlaşin, telcean prin naştere punctează zilelle acestea la Telciu, prin intermediul unei tabere de creaţie, denumită "Întîlnirile de la Telciu" şi care, pe parcursul a 7 zile, va concentra în localitatea de pe Sălăuţa, tineri debutanţi într-ale scrisului. Partenerul local al manifestării, ce se doreşte a fi piatra de temelie a unui centru cultural construibil în viitor, este primarul Dan Sever Mureşan, un gospodar care a dovedit deja deschidere culturală, dublată de pricepere în administraţie locală.

 

Detalii în filmul ataşat.

Părintele Cleopa despre Ortodoxie şi Românism

preluare you tube

 Arhiva you tube

Pelerinaj la Nicula

preluare you tube

 15 august 2010, Sfînta Maria!

Tinereţe şi Ortodoxie

preluare you tube

 Dezbatere tv.