Archive - Aug 26, 2010

Premierul Vladimir Putin la "vînătoare" de balene gri cu arbaleta. În scop ştiinţific.

preluare Russia Today

Prim-ministrul rus Vladimir Putin a luat parte la un experiment, ajutându-i pe biologi să obţină mostre de piele de la o balenă gri. Premierul, aflat într-o vizită aproape de Kamchatka, s-a alăturat echipei de biologi marini de la Kronotsky Conservarea Naturii, care au organizat o "vînătoare" cu arbalete pentru prelevare unor probe de piele de la o balenă gri, specie despre care se ştia că ar fi dispărut, dar, de curînd mai multe exemplare au fost observate în regiunea Kamchatka.

Colegiu prefectural BN : Accentul pe şcoli!

Florica Dura

Există localităţi care nu au autorizaţii sanitare de funcţionare pentru nici-o unitate şcolară, spune Anca Andriţoiu, coordonatorul ASP BN.

Exemple: Josenii Bîrgăului, Bistriţa Bîrgăului, Budacul de Jos, Budeşti, Telciu, Şintereag, etc.

Ce a spus Inspectorul şcolar general, Mihai Mureşan, despre acest lucru, puteţi afla în filmul ataşat.

 

 

Bistriţa: Protestatarii de pe Valea Boilor spun că factorul uman a fost neglijat în problema proiectului gropii de gunoi ecologice. Autorităţile neagă

Florica Dura

Aproximativ 200 de persoane au protestat astăzi în faţa Prefecturii BN împotriva construirii unei gropi de transfer de gunoi, care urmează să fie construită pe Valea Boilor, în cadrul proiectului de Management al deşeurilor finanţat din bani europeni. 

Pe de o parte protestatarii susţin că proiectul, aşa cum este, aduce atingeri siguranţei persoanei, şi că ar trebui reluate studiile de impact mediu, iar de ceelalată parte managerul de proiect, Vasile Moldovan susţine că proiectul nu poate fi stopat şi nici modificat. Şeful APM BN, Ştefan Mureşan a declarat că, Studiul de Impact asupra Mediului în proiect a fost făcut potrivit legislaţiei în vigoare, iar avizul de mediu a fost dat de Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Cluj, şi că, în formula actuală proiectul nu contravine protecţiei mediului înconjurător.

Prefectul de BN, Cristian Florian a mediat o întîlnire între reprezentanţii protestatarilor, managerul de proiect şi autorităţile de mediu judeţene, pentru aplanarea conflictului şi rezolvarea  diferendului.

Mai multe detalii în filmul ataşat

Tornadă de foc în Brazilia

Ru

 O tornadă de foc a fost filmată în apropiere de San Paolo, Brasilia, transmite Rusia Today tv. Specilaiştii spun că acest rar fenomen s-ar fi format ca urmare a vintului puternic într-o zonă în care evolua un incendiu de vegetaţie.

Mirişte în flăcări între Sărata şi Monariu

Florica Dura

 Fără comentarii