Archive - Aug 10, 2010

Bistriţa: O fetiţă de un an şi 7 luni a fost lovită în plin pe trecerea de pietoni de la HAN

redactia@ziarul-bn.ro

 Accident pe trecerea de pietoni din apropierea sensului giratoriu de la Han. Un şofer aflat la volanul unei Dacii Logan a lovit cu maşina un cărucior în care se afla o fetiţă de un an şi şapte luni.

Pictorul Sorin Dumitrescu despre modernitatea lui Nichita Stănescu

preluare you tube

 Nichita Stănescu văzut de pictorul Sorin Dumitrescu, într-o emisiune la B1 tv, preluare de pe you tube  partea I

Cele patru cicluri ale vieţii - Apa - Oliver Shanti

preluare you tube

 Oliver Shanti and Friends - Water - Four circles of Life

Nichita Stănescu - Scurtă Baladă

preluare you tube

Turism virtual: Cimitirul vesel din Săpînţa

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

Decreţeii pensionari şi cei 15 ani hotărâtori pentru România

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă

Cea mai îngrijorătoare veste dată de Traian Băsescu în recentul interviu de la TVR este deficitul sistemului de pensii, care va depăşi 3 miliarde de euro în 2011 şi se estimează că va trece de 4 miliarde în 2012. E îngrijorătoare nu numai din cauza presiunii crescânde pe care statul o va exercita asupra mediului de afaceri, pentru a putea strânge şi plăti datoria externă. Ce ne facem, însă, că peste circa 15 ani vor începe să se pensioneze “decreţeii”? Cum ne pregătim pentru acel deficit?

 

Reportaj inedit despre Părintele Iustin Pîrvu, partea II a

preluare you tube

 Părintele Iustin s-a implicat activ în viaţa monahală şi a Bisericii, nerezumându-se doar la statutul de preot şi duhovnic.
Astfel, Parintele a ridicat cu ajutorul lui Dumnezeu un schit de maici lângă Petru-Vodă, o casă de educaţie pentru copii şi o bolniţă. De asemenea înfiinţează "Glasul Monahilor", publicaţie de învăţătură şi atitudine ortodoxă. În anul 2008 este ridicat la rangul de Arhimandrit de către IPS Daniel, pe atunci mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, astazi Patriarhul Romaniei.

Pilda unui samurai

primim la redacţie

 Langa Tokio traia un vestit razboinic Samurai, care a decis sa-i indrume pe cei tineri in budismul Zen. Se spune ca in ciuda varstei inaintate, el putea infrange orice adversar.
Intr-o dupa-amiaza, un luptator - cunoscut pentru lipsa lui de scrupule - a ajuns in localitatea unde traia batranul Samurai.
Era cunoscut pentru tehnicile lui de a provoca la lupta, astepta pana cand adversarul facea prima miscare si apoi contraataca cu viteza.

Senat: Se stabileşte data sesiunii extraordinare?

Biroul Permanent al Senatului se reuneste, marţi, pentru a stabili daca senatorii îşi vor intrerupe vacanţa, pentru o sesiune extraordinară, şi care vor fi proiectele legislative de pe ordinea de zi, în cazul organizării acesteia, anunţă Agerpres, citat de Hotnews.ro