Archive - Aug 29, 2010

Profesorul clujean David Gyula: Remenyk Şandor a fost un poet umanist care a dorit ca în Ardeal, oamenii să trăiască în bună înţelegere

Florica Dura

Profesorul clujean David Gyula spune că, poetul Remenyk Şandor, reprezentativ pentru literatura maghiară din Transilvania în perioada interbelică,  afectat profund de Primul Război Mondial, ar fi dorit ca oamenii din Ardeal, să nu se mai războiască şi să trăiască în înţelegere.

Detalii în microinterviul realizat sîmbătă 28 august la Valea Vinului.

Dincolo de casă, a biruit sălbăticia

Florica Dura

Recital de poezie în limbile română şi maghiară, susţinut de copii, sîmbătă 28 august la celebrarea a 120 de ani de la naşterea poetului transilvănean de expresie maghiară, Remenyk Şandor, organizat de proprietarii pensiunii Suzy din Valea Vinului, familia Gego Alexandru şi Suzana.

Recită: Nagy Brigitta, Sergiu Mişcolci şi Roxana Şteţ.

 

Michael Jackson day - dancing drill în Bucureşti

preluare you tube

Fără comentarii

Drumul de acces în Valea Vinului este tot sub ape

Florica Dura

La cinci săptămîni de la inundaţiile din 22 iulie, accesul în localitatea Valea Vinului, se face tot prin apă. Drumul Judeţean este tot în stăpînirea Pîrîului Valea Secii. E drept că apele sînt limpezi acum şi pot fi trecute uşor, dar, iarna se apropie cu paşi repezi, ploile şi apoi zăpezile vor creşte debitul acestui curs de apă şi vor apărea problemele. Ca să nu mai spunem de îngheţurile care ar putea bloca drumul şi în consecinţă, accesul în sat.

Valea Someşului 28 august: Se întorc turmele din Munţii Rodnei!

Florica Dura

În fiecare an, pe 28 august, crescătorii de animale de pe Valea superioară a Someşului coboară turmele de animale spre sate, pentru iernat. După aproape patru luni de stat în Munţii Rodnei, oameni şi animale se grăbesc să ajungă acasă.