Archive - Aug 27, 2010

Chile: Imagini cu minerii blocaţi în subteran

preluare you tube


Televiziunea chiliana a difuzat joi seara primele imagini video cu minerii blocati de 21 de zile intr-o mina din orasul San Jose, la o adancime de 700 de metri, relateaza France 24, citat de HotNews.ro. Cei 33 de barbati, calmi si increzatori, fac o emotionanta pledoarie pentru meseria de miner.

"Aici, dragi colegi, sunt profesionisti. Avem electricieni, mecanici, este si seful nostru care este un foarte bun proiectant, avem operatori extraordinari", spune unul dintre mineri.

 

Muşamalizare, tăinure de probe, şantaj, taxă de protecţie, ameninţări şi răzbunări prin interpuşi - pe scurt - Corupţie. Este portretul pe care mai mulţi cetăţeni din Bistriţa Bîrgăului i-l fac unui poliţist, fost şef de post în localitate. Episodul I

Florica Dura

Sătui de umilinţe, ameninţări şi terorizaţi, chiar şi după ce şeful de post, Aurelian Butnariu a fost schimbat şi mutat la Prundu Bîrgăului, mai mulţi cetăţeni din comuna Bistriţa Bîrgăului au rupt tăcerea şi s-au adresat presei pentru a face publice o parte din actele de corupţie, pe care în opinia lor le-a adunat acest poliţist în CV.