Archive - Aug 28, 2010

Putin a testat autostrada prin Siberia conducînd o Lada

preluare Russia Today

Vladimir Putin, premierul Rusiei a inspectat autostrada care leagă vestul ţării cu estul,  la volanul unei Lada Kalina, de culoare galbenă. 

Megaincendiu în Filipine. Doi morţi şi 350 de case făcute scrum

preluare Russia Today

Cauza incendiului ar putea fi o lampă de benzină răsturnată de un bărbat lîngă un aragaz care era în funcţie, spun autorităţile filipineze potrivit Russia Today tv.

Muşamalizare, tăinure de probe, şantaj, taxă de protecţie, ameninţări şi răzbunări prin interpuşi - pe scurt - Corupţie. Este portretul pe care mai mulţi cetăţeni din Bistriţa Bîrgăului i-l fac unui poliţist, fost şef de post în localitate. Episodul II

În acest episod, Toma Grigore, bătut de agentul de poliţie Aurelian Butnariu, fost şef de Post la Bistriţa Bîrgăului, povesteşte cum a fost bătut şi ameninţat că va fi aruncat în lacul Colibiţa, Ionică Şalvari spune cum i s-a transmis că era să i se pună foc, şi Ion Blonder, cum a fost batjocorit pentru că a făcut o plîngere la fostul şef de post din localitate, îngrijorat de  faptul că, fiica sa de 12 ani fusese coruptă sexual de un  bărbat căsătorit şi tată a doi copii.

 

Vom reveni şi cu alte detalii.

Valea Vinului: 120 de ani de naşterea poetului maghiar Remenyk Sandor

Florica Dura

 Începînd cu ora 12, astăzi, 28 august, la Pensiunea Suzy din Valea Vinului, are loc celebrarea  a 120 de ani de al naşterea poetului clujean de expresie maghiară, Remenyk Şandor.

Cu această ocazie va fi lansat un volum bilingv al poetului celebrat şi va fi inaugurată o fîntînă care îi va purta numele, toate aceste lucruri fiind posibile datorită implicării proprietarilor Suzy Panzio, ajutaţi de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Fidel Castro: Liderul al-Qaida, Osama bin Laden este agent CIA

preluare HotNews.ro

Fidel Castro sustine ca liderul al-Qaida, Osama bin Laden este agent CIA. Castro afirma ca acesta a aparut intotdeauna atunci cand fostul presedinte George W. Bush a vrut sa sperie lumea, argumentand ca documentele recent postate pe Internet o dovedesc, informeazaa Fox News, citat de HotNews.ro

Andre Rieu

preluare you tube

 Muzică! Muzică! Muzică!

Bartolomeu Anania, literatul şi călugărul. Episodul II

preluare you tube

 Emisiune realizată de TVR şi preluată de pe you tube.

Documentar şocant. Aceşti oameni au fost în moarte clinică şi au văzut iadul! Episodul VIII

preluare you tube

Există o lume spirituală ? Există lumea de dincolo ? Există Dumnezeu ? Există demoni ? Există iadul ?

Aceşti oameni au fost în moarte clinică şi descriu
detalii şi experienţele de care au avut parte.

România frumoasă (2): Mihaela Pâţan şi Iulia Constantin

preluare de pe blogul lui Mihnea Măruţă


În căutare de oameni buni şi de valori româneşti pentru această rubrică, am dat peste două voci de jazz. Ambele, din Sibiu. Să spun despre ele că sunt “puţin cunoscute” ar fi pretenţios: la nivel naţional, amândouă sunt, din păcate, cvasi-anonime.

Prima pe care vreau s-o ascultaţi e Mihaela Pâţan, solista trupei sibiene “Guilty Lemon”, înfiinţată în 2007 şi câştigătoare, în 2008, a marelui premiu la Galele Studenţeşti de Jazz. Căutând-o pe Google, o găseşti pe Mihaela doar în două pagini de referinţe – vreo 20 de linkuri.