Archive - Aug 12, 2010

Perseidele

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 

Ca în fiecare an, în luna august, în noaptea de 12 spre 13 august, se pot vedea Perseidele.

Perseidele sînt  rămăşite lăsate de către cometa Swift-Tuttle. În fiecare an Pământul trece prin acest material, apărând astfel un fenomen în care particulele ard în atmosferă. Cel mai bine, steluţele vor putea fi văzute în afara oraşelor, acolo unde atmosfera este ceva mai curată.

 

Raoul Zanca a fost numit coordonator interimar al noii Direcţii de Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud

Florica Dura

Ordonanţa 15 privind restructurarea aparatului bugetar a produs primele efecte la Bistriţa. Astfel, cu data de 9 august, directorii coordonatori ai direcţiilor judeţene de sport şi tineret au fost demişi prin ordin. Două zile mai tîrziu, tot prin ordin al Autorităţii Naţionale de Sport şi Tineret, fostul director al fostei Direcţii Judeţene de Sport Bistriţa-Năsăud, profesorul Raoul Zanca a fost numit  coordonator interimar al noii structuri judeţene.

Turcia a bătut România

preluare you tube

 Scor 2-0. Puteti vedea aici golurile!

Iubirea în viziunea lui Dan Puric

redactia@ziarul-bn.ro
preluare you tube

 Depărtarea în dragoste, este ca vîntul pentru foc.

Traian Băsescu: Să terminăm cu fanariotismele, nu e timpul să construim acum biserici din bani publici

preluare HotNews.ro

"Orice traitor intr-o tara este dator un impozit. Introducerea cotei unice pe orice fel de venit mi se pare solutia, iar la pensii inca nu am rezolvat problema. Deficitul fondului de pensii va fi anul viitor de 3,6 mld de euro, cat costul celor doua reactoare nucleare de la Cernavoda", a declarat miercuri presedintele Traian Basescu, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati.

Boc ameninţă: Dacă Senatul nu votează Legea Educaţiei, voi promova ordonanţa privind descentralizarea în învăţămînt

preluare HotNews.ro

Guvernul va promova o ordonanta de urgenta privind descentralizarea in invatamant, daca Senatul nu va adopta forma finala a Legii Educatiei, promovate de Executiv, a declarat premierul Emil Boc.

Cod galben de caniculă

redactia@ziarul-bn.ro

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de caniculă care vizează întreaga ţara, începînd de joi pîna sîmbătă. Temperaturile se vor situa frecvent peste 35 de grade Celsius, în special în regiunile sudice si estice.

Indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificari ale vîntului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină) se vor manifesta doar pe arii restrînse, mai ales în zonele de deal şi de munte, informază ANM.

 

Foto: ANM

Zanca şi Constantinescu, demişi de la Sport şi Tineret. Şedinţă de Colegiu Prefectural pe tema reducerilor de personal. Primăria Dumitriţa va reabilita drumul spre cabana Dealul Negru. Iproeb Bistriţa plăteşte dividendele pentru 2009

redactia@ziarul-bn.ro

Citynews.ro:  Zanca şi Constantinescu, demişi de la Sport şi Tineret
 

Raoul Zanca si Ciprian Constantinescu au fost demisi printr-un ordin al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Masura a fost luata in toata tara, ca urmare a comasarii Directiilor de Tineret cu a celor de Sport si a infiintarii unei singure institutii in fiecare judet, Directia de Tineret si Sport.